Gastblogs

Gek met stempels na workshop stempels maken

Op een bijzonder leuk festival in Haarlem, genaamd Seinfestijn, troffen wij in mei de stand Salut Stefanie. Stefanie ontwerpt stempels en maakt daar vervolgens prachtige, persoonlijke geboortekaartjes mee. Voor mijn persoontje die al een tijdje uit de luiers is niet heel interessant, maar haar Snijd je eigen stempel pakketten trokken wel mijn aandacht. Zo ook alle andere items met haar zelfgemaakte stempelafdrukken: op stukjes hout bedrukte magneten, linnen zakjes en ansichtkaarten. Naast de verkoop van pakketten met benodigdheden geeft Stefanie ook geregeld een workshop stempels maken op locatie. Nu ben ik nogal van het zelf doen (ik ben net zo’n tweejarige wat dat betreft) maar soms is luisteren naar een leuke workshop-mevrouw die je van alles uitlegt ook wel fijn. Met tutorials online kom ik een heel eind, maar het is ook vaak een hoop op pauze drukken en terugspoelen, want “wat moest ik nou ook alweer doen?”

Workshop stempels maken

Vroeger op school wel eens je eigen linoleum afdruk gemaakt met een guts? Ik wel! Ik vond de mijne laatst toevallig terug, ik zal jullie de foto besparen. Maar je eigen stempel maken doe je dus met een guts set, een hobbymesje, overtrekpapier, een potlood, een stuk gum en een ontwerp op formaat van je gum. Qua benodigdheden helemaal geen dure hobby heb ik ontdekt!

Stefanie neemt dik twee-en-half-uur de tijd voor je, leert je de tips & tricks mbt technieken en geeft je een duidelijke instructie mee. Heerlijk om met elkaar te kletsen en bij opperste concentratie doodstil te zijn. Af en toe geknisper van een koekje, een “oeps” bij het uitschieten met het hobbymesje in je vinger (dank voor de leuke pleister, die tweejarige in mij vond de Siepie-pleister geweldig) en oh ja, we hadden nog koffie in ons kopje!

Dat ik twee weken na de workshop inmiddels al 9 stempels heb gemaakt, mijn inktcollectie heb aangevuld met 8 nieuwe kleuren en het schap gummen in de winkel heb leeggekocht zegt denk ik wel genoeg :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button