Lifestyle

Mutsen, sjaals, truien… zelf breien is hip!

Gebreide mode staat al jarenlang bovenaan de lijst met trends. Zelf kleding breien werd daarentegen een lange tijd geassocieerd met oma’s en muffe modellen. Gelukkig is hier de afgelopen jaren verandering in gekomen en is een zelf gebreid item nu juist super hip en trendy. Je kunt zo je creativiteit de vrije loop laten en zelf het model en de kleuren kiezen die jij mooi vindt. En wanneer iemand je dan vraagt waar jouw dochter of zoon die mooie muts vandaan heeft, is het toch geweldig om te kunnen antwoorden: “die heb ik zelf gemaakt!”

Breien voor beginners

Als je nog nooit gebreid hebt, dan lijkt het misschien een hele onderneming om eraan te beginnen, maar niets is minder waar. Het enige dat je nodig hebt, zijn breinaalden, wol, patronen en iemand die het je wilt uitleggen; er is vast wel iemand in jouw buurt die kan breien.

Mocht je toch niemand met brei-ervaring kennen, dan is dat ook geen probleem want breien is ook eenvoudig zelf aan te leren; bekijk deze site maar eens. Bovendien biedt YouTube veel handige brei tutorials voor beginners die je ter ondersteuning kunt gebruiken. Je leert zo gemakkelijk hoe je een steek moet opzetten, wat afkanten is en wat precies het verschil is tussen rechte en averechte steken.

Zelf breien is hip! - AllinMam.com

Brei ideeën voor je kinderen

Nu je weet hoe je moet breien, hoef je alleen nog maar te bedenken wat je wilt maken. Ook hiervoor is het internet jouw beste vriend! Er zijn allerlei websites waar je leuke breipatronen vindt en leuke ideeën kunt opdoen. Op deze pagina bijvoorbeeld vind je allerlei leuke kinder breipatronen om te maken. Het is als beginner aan te raden om met een eenvoudig patroon te beginnen, bijvoorbeeld met een sjaal.

Gaat dit je voor de wind? Dan kun je voor uitdagendere projecten gaan zoals een vest of trui. Wist je trouwens dat breien je niet alleen een mooi item oplevert, maar dat het nog veel meer voordelen met zich meebrengt? Breien geeft je namelijk een gevoel van trots! Daarnaast is het goed voor je hersenen, heeft het dezelfde voordelen als mediteren, verlicht symptomen van stress, angst en depressie én verbetert het bovendien je motoriek. Klinkt goed toch!

Brei jij wel eens iets voor jezelf of voor je kinderen?

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button