Kinderen

Zindelijk | Bemoei je lekker met je eigen kids!

“Is hij nou nog niet zindelijk?” Hoe vaak ik dat wel niet gehoord heb toen Ole tussen de 2,5 en 3,5 jaar oud was, ik weet het niet meer. Ik kon me steeds moeilijker beheersen om niet te antwoorden met “Nee! Heb je er problemen mee?” of een “Bemoei je lekker met je eigen kids!” Ik begrijp echt wel dat er kinderen zijn die op heel jonge leeftijd al “zindelijk” zijn maar dat veel ouders een tas vol met kleding mee nemen naar waar ze ook maar naar toe gaan en continue achter de uk aan rennen om hem of haar op het potje te zetten om zo een “ongelukje” te voorkomen dat wordt er niet bij verteld. Uitzonderingen daargelaten he :-)

Bemoei je lekker met je eigen kids!

Waarschijnlijk ben ik ook gewoon te laks. In bovenstaande voorbeelden had ik gewoon ECHT geen zin; steeds vieze natte kleren na een ongelukje en dat consequent zijn, wat een gedoe. Dus ik wachtte af. En zowaar; van de een op andere dag gebeurde het, Ole wilde op de wc en was ook nog eens meteen ’s nachts droog. Welgeteld 1x heeft hij ’s nachts een ongelukje gehad, hij was ziek en had behoorlijk hoge koorts. Omdat Ole vanaf bijna 4 jaar oud zonder luier slaapt zeg ik toch ook niet steeds tegen andere ouders “slaapt jouw kind van 5 nog steeds met een luier om?” Elk kind is anders, elke ouder is anders .

Met Madee precies hetzelfde liedje. “Heeft ze nog steeds een luier om?” Ja!!! Nog steeds ja. “Is ze nog steeds niet zindelijk?” NEE! “Bemoei je…….” Ze wordt vast wel een keer zindelijk. Maar dan ook in 1x goed net als Ole (hoop ik tenminste :-) Afgelopen week lijkt het kwartje ineens te vallen bij haar. Vroegen we haar eerst best wel eens om op het potje te gaan zitten, er kwam nooit iets. Nu vraagt ze er zelf om en ja hoor, elke keer een plasje. Vanmorgen riep ze dat ze moest plassen terwijl haar luier nog helemaal droog was. We hebben haar meteen een onderbroekje aan gedaan en nu gaat ze ineens zelf naar de wc. Om de 10 minuten ongeveer hihi maar ach, heb je naar buiten gekeken? It’s pyjama-dag vandaag!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button