Weekoverzicht

About last week 30 – Leuke uitjes, paardjes kijken en nieuwe feature op de site

Yeahhhh vakantie! Dat betekent leuke dingen doen met de kids :-) Niet dat we dat normaliter niet doen, wij hebben niets te klagen wat betreft uitjes. Maar in schoolvakanties vind ik toch ook altijd heel leuk om iets leuks te doen met ze. Zo gaan we deze week lekker naar de bioscoop, waar we onderuit zakken met een grote bak popcorn en kijken naar Verschrikkelijke ikke 3. Samen met nog tig kinderen, hun ouders en nog meer bakken popcorn!

Met lichtgewicht statief op pad

Op het laatste moment voor onze Oostenrijk trip merk ik dat ik qua fotografie toch nog wat spulletjes mis. Zo heb ik wel een goed statief van Manfrotto maar dat is ontzettend zwaar. Heb ik echt een statief nodig? Ik vind van wel :-) Ik wil heel graag timelapse filmpjes maken en meer doen met mijn 360 graden camera. Voor fotografie met de laatste krijg je het mooiste resultaat wanneer je fotografeert op ooghoogte en dat blijkt wel aan de hand van de foto’s die ik de laatste tijd heb gemaakt met het toestel. Staande op een mini-statiefje krijg je toch gewoon een rare hoek van waar uit je kijkt. Aangezien ik Manfrotto fan ben (ontzettend stevige statieven en ze gaan voor mijn gevoel eeuwen mee) is de keuze gevallen op dit Manfrotto lichtgewicht statief. Hij weegt maar 1,2 kilo en is in elkaar geschoven maar 40 cm lang. Hij past dus zo in de Osprey backpack die we klaar hebben liggen voor onze trip! Ik kocht hem bij Cameratools wat veel scheelde met andere online aanbieders. Het blijkt maar weer dat een beetje rond speuren voor je iets gaat kopen echt wel loont.

Manfrotto Compact Light lichtgewicht statief - AllinMam.com

Middagje naar Linnaeushof

Woensdag is het ineens verrassend mooi weer en belanden we in Linnaeushof. Het is zelfs zó warm dat de kinderen er uren lang spelen bij de watertoestellen! Wat een feestje daar. Ik kan me voorstellen dat wanneer je er om de hoek woont, je gewoon een seizoenskaart hebt voor je gezin. Ideaal om daar gewoon elke dag naar binnen te kunnen wandelen.

Linnaeushof met mooi weer - AllinMam.com

Nieuwe feature op de site: wereldkaart met blogs

Heel enthousiast ben ik met een nieuwe feature op mijn site: een interactieve wereldkaart met blogs. Een kaart, ingeladen door Google maps, waar alle bestemmingen op komen te staan die we bezoeken en hebben bezocht. Je kunt er selecteren op een specifiek land waarna je ziet op welke plekken we in dat land geweest zijn. De blogs die we over die plekken online hebben gezet verschijnen rechts naast de kaart. Je kunt daar doorheen scrollen maar ook over de kaart. Ik ben er helemaal blij mee en ik hoop hem de komende jaren goed te kunnen vullen!

p.s. wanneer de kaart niet goed lijkt te laden of de ronde foto’s blijven wit is een scrolletje met je muis voldoende. Alles popt dan in 1x op :-)

Wiko Jerry & Hello YOOP app

Binnenkort vertellen we je heel graag meer over de Wiko Jerry, een smartphone o.a. uitermate geschikt voor kinderen door de makkelijke interface. We gaan je meer vertellen over de Hello YOOP app die kinderen leert bewuster met beweging, voeding en slaap om te gaan én we gaan een Wiko Jerry weggeven aan 1 van onze lezers. Hou de site in de gaten dus :-)

Wiko Jerry winactie - AllinMam.com

Met m’n schoonmoeder uit eten

We eten best vaak met elkaar en ook geregeld buiten de deur, maar eigenlijk nooit met z’n tweetjes: mijn schoonmoeder en ik. Hoog tijd voor een eerste keer! En wat is het gezellig… en lekker! Lekkere voorgerechten, lekkere hoofdgerechten en veel gekletst. Voor herhaling vatbaar :-)

Bord met opgemaakte carpaccio - AllinMam.com

Paardjes en oude rijtuigen bekijken

Elk jaar is er in een nabij gelegen dorp een feestweek waarbij de eerste zaterdag van die feestweek een rijtuigendag is. Veel authentieke koetsen en andere prachtige rijtuigen met 2-spannen en een aantal 4-spannen. Mooi om naar te kijken! Vooral ook naar de mensen die op de rijtuigen hebben plaatsgenomen in ouderwetse kledij. Maak een foto zwart-wit en het is net echt… vind je niet?

Rijtuigendag Santpoortse feestweek - AllinMam.com

Echt Hollands weer

We genieten van het echte Hollandse weer: af en toe een flinke bui, veel wind en prachtige blauwe luchten met veel wolken. Ik kan altijd zo genieten van vergezichten met deze luchten, het is zó mooi! Ik begrijp wel dat die schilders in de vorige eeuw in Nederland bleven hangen voor de mooie landschappen en luchten :-) Met vriendin, haar kinderen en onze kinderen lunchen we bij Paviljoen Loef, een nieuw tentje langs de Mooie Nel. Prachtig uitzicht op het water, leuke lichte plek met buiten een leuk terras en meteen hier aan vast een mooie lange steiger. Aanrader als je eens in de buurt bent!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button