Weekoverzicht

About last week 36 – Vakantie voorbij, terug in het ritme én samen 100 jaar oud!

Jeetje, ik heb echt 5 weken lang geen weekoverzicht geplaatst! De vakantie is voorbij gevlogen, dat zullen de meesten van jullie wel herkennen. We hebben een geweldige vakantie gehad in Oostenrijk waarbij we ook uitstapjes maakten naar Europa-Park in Duitsland en naar Slovenië, waarover komende tijd meer te lezen zal zijn. Oostenrijk heeft ons echt verrast; ik was er al diverse keren in de winter geweest en een aantal jaren terug hebben we er op doorreis ook 2 nachten doorgebracht maar wauw, als je er 3 weken bent en op afgelegen plekken komt… super mooi! Een aantal weken geleden maakte ik een pagina aan waar nu alles op staat wat we hebben ondernomen in de bergen. Zo langzamerhand komen onze eigen artikelen online (dit staat dan achter de link). Tot die tijd wordt er doorgelinkt naar de website van het verkeersbureau of een andere site waar informatie te vinden is.

Met z’n viertjes 100 jaar oud!

Vanaf de verjaardag van mijn man in april tot aan de verjaardag van onze zoon in december zijn wij met z’n vieren samen 100 jaar oud en dit vonden we nou eens een leuke aanleiding voor een feestje! Dat feestje vierden we in het eerste weekend na terugkomst van onze vakantie, het laatste weekend van de schoolvakantie. We hadden de beschikking over een superleuke locatie waar we met slecht weer kunnen we naar binnen konden uitwijken. Gelukkig was dat uiteindelijk niet nodig: het was topweer! Het zonnetje scheen en er stond nauwelijks wind. We versierden de hele buitenboel met toffe slingers en ballonnen van de Slingershop, waarover je binnenkort meer leest. Hou het in de gaten want er komt ook een leuke winactie aan :-)

Inkopen voor het feestje

Al weken vooraf begon ik met inkopen doen voor het feestje waarop we rond de 85 volwassenen en 60 kinderen verwachtten. Best moeilijk inschatten wat je dan allemaal nodig hebt! Bij de Action kocht ik allemaal knutselspulletjes zodat de kinderen lekker konden knutselen. Alle “verse” benodigdheden bestelde ik bij Albert Heijn, Turkse broden haalde ik bij de Turkse versmarkt en een biertap en drank regelden we bij de slijterij. Chips, snoep, wijn, bordjes, sauzen, servetten en andere benodigdheden bestelde ik bij Compliment.nl, een online groothandel voor zowel zakelijk als particulier. Ideaal! Alles in grootverpakking tegen scherpe prijzen en na bestellen de volgende dag in huis. Zo was eigenlijk toch alles sneller dan ik had verwacht geregeld! Einde van de middag lieten we nog bittergarnituur bezorgen, ook altijd een hit!

Zelf ben je altijd wel druk in de weer op een feestje, je hebt maar weinig tijd om te kletsen met de mensen die er zijn. Daar baal ik altijd wel van! Familie en een aantal vrienden komen best van ver en dan zou je toch wat meer aandacht willen besteden aan iedereen. Uiteindelijk is het wel gelukt om zo nu en dan even bij vriendinnen en familie aan te schuiven voor een heel kort kletspraatje. Foto’s zijn schaars; ook dat schiet er bij in! Gelukkig maakte een vriendinnetje van me hier en daar wat foto’s, voor ons plakboek :-)

Het was echt een topfeestje! Het vliegt voorbij, zo’n middag, dat wel. Maar we hebben het echt leuk gehad! We zijn allemaal in de winterperiode jarig en het was echt gaaf om nu een keertje in de zomer een feestje te geven. En dan ook nog met heerlijk weer… We hebben daar echt mazzel mee gehad :-)

Aan iedereen die erbij was: bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en voor de cadeaus!

Met z'n viertjes 100 jaar oud - AllinMam.com

Met z'n viertjes 100 jaar oud - AllinMam.com

Er komt een huisdier

Naast alle drukte omtrent het feestje ben ik ook al even druk met voorbereidingen voor ons huisdier wat er komen gaat: een konijntje! We gaan heb woensdagmiddag halen, zó leuk! Ik ben me al weken aan het inlezen en ik heb afgelopen week een konijnenhok en andere spulletjes besteld. De kinderen zijn helemaal hyper! De bedoeling is dat het konijntje over een paar maanden een vriendinnetje erbij krijgt, maar de eerste tijd zal hij alleen zijn, tot hij gecastreerd is. Spannend!

Back to school en naar het normale ritme

Jaja, het voelt nu écht als het normale ritme weer oppakken! De kinderen zijn vanmorgen weer naar school gegaan. Ze stapten met veel plezier over de drempel van groep 2 en groep 5. Ik weer achter de laptop, de man weer aan het werk… alles gaat weer zijn gangetje. We hadden zaterdag even een uitschieter met “ongezond eten” maar ook op dat gebied proberen we de draad weer op te pakken zoals je van de week hebt kunnen lezen. De lunchblikjes met gezonde dingen, de drinkbekers met water en de bakjes met fruit zijn weer mee in de schooltassen en de avondmaaltijden voor komende week zijn weer ingepland. Voor het laatste maak ik overigens sinds vorige week gebruik van de Actify maaltijdplanner, een app die zowel voor Apple gebruikers als voor Android gebruikers te downloaden is. Ik krijg er een hoop nieuwe inspiratie van en met de tips die vanaf 14 september in de Actify Your Family facebookgroep gegeven gaan worden kan het bijna niet meer mis gaan :-)

Fijne week allemaal weer!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button