Baby in slaapzak; de Lodger Hopper

Een tijd geleden kocht ik een Lodger Hopper Sleeveless slaapzak met 40% korting, omdat ik zo tevreden ben met de andere Lodger Hopper die ik heb en ik dacht dat het misschien met andere temperaturen wel handig zou kunnen zijn.

Ik ben altijd “bij” met de was; hier in huis geen hopen was in de hoek van een kamer wachtend tot ze de wasmachine in gaan. Weinig kans dat iemand mis grijpt. Komt de washoop wél een keer boven de rand van één van de twee wasmanden uit dan word ik heel onrustig, dus zorg ik, indien mogelijk, dat het niet zo ver komt. Laatst greep ik dus wel een keer mis; slaapzak van Madee in de wasmachine. Ik was even vergeten de was in de droger te doen en nu zou het niet vóór bedtijd droog zijn. Tijd om de Lodger Hopper Sleeveless tevoorschijn te halen.

Je baby in slaapzak

Veel te groot dacht ik, aangezien de slaapzak te dragen is tot 3 jaar maar dat viel reuze mee. De slaapzak is weliswaar lang, maar heel getailleerd. Onder de oksels zitten soort elastieke banden verwerkt waardoor de slaapzak een perfecte pasvorm heeft. Hierdoor blijft de slaapzak mooi aangesloten aan het lichaam en kan je kindje zich er niet in draaien, wat bij andere slaapzakken vaak gebeurt. Ook langs de hals en rond de arm openingen sluit de slaapzak mooi passend aan. Alles is mooi afgewerkt en de slaapzak is voorzien van subtiele details.

De Lodger Hopper Sleeveless heeft een deelbare rits met drie sluiters. Heel handig, want op deze manier kun je een opening maken voor het bevestigen van de autogordel en kun je bijvoorbeeld ook alleen de onderkant helemaal open ritsen om zo gemakkelijk je kindje te verschonen zonder heel de slaapzak uit te doen. De stof is super zacht en bestaat voor 100% uit katoen. Ik was hem op 40 graden samen met andere bonte was en daarna gaat hij in de droger waar hij heerlijk zacht uit komt.

Lees ook: Puckababy the Bag; ideale slaapzak en húp, zo in de droger

Temperatuur op de kamer van je kind

De kamers van Madee en Ole zijn op de tweede verdieping waar we een plat dak hebben. De temperatuur op de kamers kan enorm wisselen; is het buiten bewolkt en voelt het lekker fris aan is het er rond de 18 graden. Schijnt een dag de zon dan kan de temperatuur zo oplopen naar de 23 graden. En met heel warme dagen halen we met gemak de 28, 29 graden. Erg lastig vaak met het kleden van de kinderen voor de nacht.

Is het rond de 18, 19 graden krijgt Madee een romper met korte mouwen en de Lodger Hopper mét mouwen aan. Is het warmer dan pakken we de Lodger Hopper Sleeveless met daaronder een romper met lange mouwen. Bij echt warm weer wisselen we de romper mét mouwtjes om voor een romper zonder mouwtjes of we pakken de zomerversie van de Puckababy the Bag.

*Deze post bevat affiliate links / Uitgelichte foto via Shutterstock

Tags
Back to top button