Bevalling

7 bijzondere uitspraken tijdens bevalling of zwangerschap

Geschreven door Sandra van Mamaplaneet.nl

Het is voor veel mensen een hele bijzondere gebeurtenis die ze niet zomaar zullen vergeten. En omdat de vrouwen worden overgenomen door de hormonen die door het lichaam gieren, kan er bij de aanstaande moeders hier en daar wel eens iets uitflappen voor of tijdens de bevalling wat achteraf hilarisch of opmerkelijk is. Hier lees je 7 bijzondere uitspraken tijdens de bevalling of tijdens de zwangerschap.

Mama de ervaringsdeskundige

Wanneer je aan het bevallen bent en persweeën hebt is het natuurlijk heel fijn als je de nodige steun krijgt. In het volgende verhaal, wat op social media stond, kreeg de aanstaande moeder steun van haar eigen moeder. De vrouw kreeg tijdens de weeën geruststellende woorden van haar moeder te horen. Echter werd dit niet zo goed opgepakt en was één van de uitspraken van de bevallende vrouw; ‘Je hebt geen idee hoe dit voelt!’ Erg grappig natuurlijk, want natuurlijk weet haar moeder exact hoe een bevalling voelt.

Lees ook: 11x wat mannen moeten weten over de bevalling

Ik. Moet. Chocola. Hebben. NU!

Niet alleen tijdens de bevalling floept er wel eens iets uit wat achteraf niet zo bedoeld was. Een vrouw liet op social media weten wat ze tijdens haar zwanger zijn zoal zei. Veel vrouwen hebben last van vreetbuien. De vrouw in kwestie had vaak enorm veel zin in chocola. Ook had ze last van bekkeninstabiliteit. Haar man had heel lief op een dag een zak M&M’s meegenomen. Echter had ze daar op dat moment even geen zin in. De volgende dag was dat weer wel zo en ging ze op zoek naar de zak M&M’s. Wat bleek; haar man had de zak intussen al leeggegeten. Al huilend van boosheid belde de vrouw haar man op met de boodschap dat ze heel verdrietig en boos was dat hij alles op had gegeten. De man voelde zich zo schuldig door de uitspraken van zijn vrouw dat hij thuis kwam met allerlei zakken M&M’s in alle smaken en maten als goedmaker.

Mijn naam is Haas

Sommige mensen hebben een achternaam die perfect bij hun beroep past. Zo ook met de mensen uit het ziekenhuis in het volgende verhaal. Een vrouw kreeg tijdens de bevalling van haar oudste dochter een spoedkeizersnede. De gynaecoloog in kwestie stelde zich voor: ‘Hallo, mijn naam is mevrouw Keizer en ik ga u vandaag helpen’. Toen de anesthesist zich vervolgens voorstelde als mevrouw Pincet, schoot de aanstaande moeder in de lach en dacht ze dat ze een grap met haar uithaalde. En dus stelde zij zichzelf voor als de paashaas met vaginale klachten. Helaas heetten de artsen daadwerkelijk zo. Erg beschamend op dat moment, maar achteraf hilarisch.

Wat is het?

Meestal weet iedereen wel wat er volgt wanneer de vrouw in verwachting is: de geboorte van een baby. Bij de volgende vrouw was dat blijkbaar een verrassing. Na de vele weeën werd de baby uiteindelijk gezond en wel geboren. Eén van de eerste hilarische uitspraken na de bevalling van de vrouw was: ‘Oh, het is een baby!’ Ja wat had je dan verwacht, een puppy? Of een fiets? Volgens de vrouw was ze na de bevalling óók daar blij mee geweest, als het maar voorbij was.

Lees ook: 10x wat je niet wilt horen tijdens je kraambezoek

Heb ik iets gemist?

Iedere vrouw leest voor de bevalling uiteraard allerlei informatie door. Maar tijdens de weeën, de pijn, alle stress en alle adrenaline gaat er wel eens wat langs je heen. Zo vertelde een vrouw op social media dat ze aan de gynaecoloog vroeg of ze al begonnen waren met de keizersnede, terwijl de gynaecoloog het kindje al in zijn handen had. Aan het eind van de bevalling zijn vrouwen vooral benieuwd naar het kindje. Uitspraken als ‘Kunnen jullie al haar zien?’ komen erg vaak voorbij en is kennelijk iets waar vrouwen op dat moment aan denken.

Die arme mannen

Ook mannen krijgen het tijdens de bevalling flink te horen. Kennelijk zijn de aanstaande vaders erg hongerig als hun vrouw aan het bevallen is. Er klinken dan vaak uitspraken als: ‘Moet je nu per se die stink chips eten?! Hou eens op met dat irritante gekraak!’ en ‘Ga weg met je eten, ik mag ook niks eten nu!’. En de mannen proberen vaak ook alleen maar te helpen als je volop weeën hebt. Een veel genoemd steuntje in de rug is het mee puffen. Echter wordt dit de mannen vaak niet in dank afgenomen. ‘Doe het lekker zelf als je denkt dat je het kan!’ en ‘Blaas eens niet in mijn gezicht en puf lekker zelf als je dat zo goed kan!’ zijn een aantal uitspraken die terug te lezen zijn op internet. Achteraf een grappige opmerking, maar op dat moment doen de mannen hun best om je te helpen. Echt.

Lees ook: Wat je nog niet wist over de eerste week na de bevalling

Nog een keer!

Tenslotte; het kindje is geboren en je bent ouder. Het moment dat je je zoon of dochter voor het eerst op je borst hebt liggen is voor veel mensen het moment dat ze alle pijn meteen vergeten. Hoewel sommige moeders dan alsnog de volgende woorden uitspreken: ‘Het is niet waar wat ze zeggen, ik heb nog steeds pijn! En ze is er toch echt al helemaal uit!’. Dat is ook vrij logisch als er nog volop gehecht wordt. Je lichaam heeft nu eenmaal een flinke optater gehad, een bevalling is niet niks. Maar toch zouden veel vrouwen het zo opnieuw doen.

*Uitgelichte foto door Roman Zaiets | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button