Europa

LEGOLAND, LEGO Discovery Center en LEGO House

Vind je LEGO ook zo leerzaam voor je kids? Wat een verademing als je je kinderen rustig ziet spelen met hun LEGO in een wereld waarin spelcomputers continue op de loer liggen om hun aandacht op te eisen. LEGO is tijdloos en leerzaam. LEGO wordt steeds uitgebreider. Was er onze jeugd niet eens LEGO voor meisjes, tegenwoordig is zelfs LEGO van Harry Potter, Jurrasic World, Minecraft, Disney en noem maar op. LEGO kan een behoorlijke investering zijn maar geen nood. Mocht je er ooit vanaf willen dan krijg je voor je LEGO op tweedehands verkoopsites een hele goede prijs.

LEGOLAND Denemarken

Als echte LEGO fan is LEGOLAND in Denemarken toch wel de ultieme om naar toe te gaan. Het pretpark is heel veelzijdig. Uiteraard is er ook een LEGO shop. Ondanks dat prijzen in Denemarken toch wel een stuk hoger liggen dan in Nederland zijn de prijzen van de LEGO dozen hier best goed te betalen. Het park zal vast niet het allergrootste pretpark zijn wat je ooit gezien hebt maar echt alles is hier in LEGO stijl. Elke meter in dit park is de moeite waard. Zelfs als je een ritje maakt in de achtbaan, zit je in wagonnetje van, jawel, LEGO. Daarnaast zijn beroemde gebouwen nagebouwd met LEGO blokjes, leuk om te zien.

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com

Hoe kom je in LEGOLAND Denemarken?

LEGOLAND ligt in Billund. Billund ligt op het Deense schiereiland Jutland dat grenst aan Duitsland. KLM vliegt vanaf Amsterdam naar Billund in circa 1 uurtje. Reken op gemiddeld 250 euro voor een retour. Natuurlijk kun je ook met de auto gaan, de afstand vanaf Utrecht is ruim 700 kilometer. Wanneer je Kopenhagen ook nog wilt bezoeken na je verblijf in of vlakbij LEGOLAND dan kan dat heel goed. Via het eiland Funen rij je er in 3 uurtjes naartoe. Boek een leuke Airbnb accommodatie of een hotel in de buurt en plan wat tijd in om de stad te verkennen, zeker de moeite waard. In Denemarken is natuurlijk nog veel meer te doen, zo is Djursland een super leuke regio om naartoe te gaan met het gezin. Wil je ook meteen Zweden meepakken? Dan is deze rondreis door Denemarken en Zweden een aanrader.

Verblijf in of vlakbij LEGOLAND

Iets verderop bij LEGOLAND ligt Lalandia. Hier vind je Aquadome: een enorm zwemparadijs met talloze glijbanen, verschillende baden en leuke attracties voor kinderen van alle leeftijden. Lalandia is bijzonder groot van opzet. De huisjes zijn heel netjes en verschillende type huisjes beschikken zelfs over een kookeiland. Er zijn veel indoor activiteiten in het binnencomplex waar ook diverse eetgelegenheden zijn gevestigd. Omdat de huisjes best verspreid over het terrein liggen rijdt er met regelmaat een (gratis) treintje. Er zijn veel opstapplaatsen, zo is er altijd wel een stop in de buurt van je huisje.

Wil je in LEGO stijl logeren, kies dan voor het naburige LEGOLAND Holiday Village, Hotel LEGOLAND of het nieuwe LEGOLAND Castle hotel. Themakamers, wijnvaten, Ninjago cabins, tipi’s… er is van alles te boeken!

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com

Tips voor je verblijf in Billund

Eten en drinken is in heel Denemarken behoorlijk prijzig. Vind je dit zonde van je geld en verblijf je in een eigen accommodatie? Met zelf koken kun je een hoop kosten besparen. Bepaalde voeding kun je al meenemen vanaf huis, de rest is in overvloed te koop in de supermarkten.

Er zijn LEGOLAND familie entree kaarten te koop via diverse Nederlandse veilingsites. Hiermee kun je aanzienlijk geld besparen, mocht je net tegen een goede aanbieding aanlopen. Ook via de website van LEGOLAND Billund zelf zijn geregeld package deals verkrijgbaar, vaak ook inclusief overnachting. Google is in dit geval je grootste vriend, een zoekactie levert al snel verschillende mogelijkheden!

In de buurt van LEGOLAND is een hoop te doen. Zo hoef je niet ver weg om met LEGO blokjes te bouwen, dit kan namelijk gewoon op iedere straathoek in Billund zelf! Er staan bakken met LEGO blokjes en leuke zitjes, zodat kinderen lekker kunnen bouwen. Zo kun je naar het openluchtmuseum Ribe VikingeCenter in Ebsjerg (60 kilometer vanaf Billund). Ook Givskud Zoo in Givskud (24 kilometer vanaf Billund) is een aanrader, waar je met eigen auto doorheen kunt rijden.  En vergeet LEGO House in Billund zelf niet, een nieuw experience center waar je in het restaurant zelfs met LEGO blokjes je eten kunt bestellen!

Tip: Met kinderen naar Landal Ebeltoft in Denemarken 

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com

LEGOLAND en LEGO Discovery Center - AllinMam.com

Alternatieven voor LEGOLAND Billund

Als je toch al op vakantie gaat en je kinderen zijn dol op LEGO dan is de keuze voor LEGOLAND Billund natuurlijk snel gemaakt. Wanneer je gericht de LEGO opzoekt zijn er nog veel meer plekken waar je naartoe kunt. Op meerdere plaatsen vind je LEGOLAND en ook de LEGO Discovery Centers rijzen als paddenstoelen uit de grond.

LEGO Discovery Center in Oberhausen

In het Duitse Oberhausen (bij Arnhem over de grens) ligt een superleuk LEGO Discovery Center. In het LEGO Discovery Center heeft alles met LEGO te maken, van de 4D cinema tot aan de speeltuin. Kinderen kunnen hier van alles doen en het is ook nog eens leerzaam. Zo kun je hier ook je eigen LEGO blokje maken, hoe leuk!

In Berlijn vind je ook een LEGO Discovery Center, evenals in het Engelse Manchester. In 2020 wordt er in Scheveningen een LEGO discovery Center geopend. Nog even geduld!

LEGOLAND Deutschland in Gunzburg (Beieren)

In Duitsland is het eten en drinken een stuk goedkoper dan in Denemarken. Dat is dus best een groot voordeel van LEGOLAND Deutchland. Het park in Duitsland is nieuwer dan in Denemarken. In Duitsland kun je, net als in Denemarken, ook overnachten in LEGO stijl. In het LEGOLAND Feriendorf op de LEGO camping in een wijnvat maar ook in één van de thema cottages, of in het super leuke LEGOLAND Pirateninsel Hotel.

Volwassen LEGO fan?

In de LEGO stores in diverse steden in Duitsland heb je grote LEGO sets tegen prijzen die sterk concurreren met de internetwinkels. Het aanbod in deze stores is groot. Grote dozen zijn duur maar vaak heel bijzonder van opzet. Deze LEGO modellen misstaan niet in je vitrinekast wanneer je een echte LEGO fan bent. Naast de grote dozen met LEGO vind je allerlei gadgets in de stores zoals zoals sleutelhangers, fotolijstjes en knuffels. Super leuk ook: je kunt je eigen LEGO poppetjes samenstellen. Lekker graaien in bakken met kapsels, benen, rompjes en accessoires. Kinderen zijn er wel een tijdje zoet. Ouders trouwens ook :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button