HuisdierenKerstmis

Adventskalender voor hond, kat of knaagdier

We zijn er al druk mee bezig: adventskalenders. Een wijn adventskalender voor de vrouw, een beauty adventskalender voor oma, een bier adventskalender voor de man en een hervulbare adventskalender voor de kids. Vergeten we hier niet iemand? Juist, ons huisdier! Je weet het misschien niet, maar ook voor onze huisdieren zijn er adventskalenders. Zo kwam ik een leuke adventskalender voor hond, kat en andere huisdieren tegen tijdens mijn zoektocht. Hieronder een opsomming van de leukste adventskalenders voor dieren!

Lees ook: Dit zijn de kerst trends van 2022

Adventskalender voor hond

Je houdt van je hond en je wilt hem overal bij betrekken. Ook tijdens de feestdagen! Je trouwe viervoeter heeft vast een fijn en warm plekje naast de weelderig versierde kerstboom. Maar liefst 24 lange dagen kijkt hij elke ochtend mee wanneer de kinderen weer een hokje openen van de adventskalender. Hoe leuk is het als je hond een eigen adventskalender heeft? Voor hem leuk en voor de kinderen trouwens ook. Die mogen namelijk naast hun eigen hokje ook het hokje van de honden adventskalender openen :-)

Adventskalender voor hond zelf maken

Een adventskalender zelf maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn volop benodigdheden te koop waarmee je je eigen adventskalender kunt maken. Denk aan vilten sokjes, jute zakjes, papieren zakjes en houten blokken met lades. Als je een adventskalender voor je hond gaat maken hou dan rekening met de kleuren. Een hond kan bepaalde kleuren niet zien, hij ziet dan een andere kleur. Rood bijvoorbeeld ziet een hond als grijs. Dus denk je “leuk, ik koop allemaal rode slofjes voor aan een lijntje” dan kan het zomaar zo zijn dat je hond het helemaal niet interessant vindt. Groen ziet een hond als geel, dus wellicht is dat een leuke opvallende kleur om iets mee te doen. Vul je zakjes of lades met lekkere snoepjes, brokjes of met leuke speeltjes. Wedden dat hij na een paar dagen ’s morgens bij de adventskalender zit te wachten?

Kant en klare adventskalender voor hond

Er zijn diverse kant en klare adventskalenders voor honden verkrijgbaar. Zo is er de Rocco adventskalender voor honden, gevuld met gezonde kauwsnacks. De adventskalender van 123diepvriesvoer.nl bevat onder andere lekkere snacks met vis, eendelever, kip en runderhuid. Gelijksoortige snacks vind je in de adventskalender van Chick ’n Snack. De snacks in de Trixie adventskalender voor honden variëren van koekjes tot sushi strips en van milk drops tot kauwbotjes. Graanvrije snacks vind je in de JR Farm adventskalender en verschillende verwennerijen zitten verstopt in de Beeztees adventskalender. Wist je trouwens dat Action ook adventskalenders voor honden verkoopt?

Bovenstaande honden adventskalenders zijn doosjes waarbij je elke dag een hokje kunt openen. Zoals we eigenlijk ook de adventskalenders met kleine chocolaatjes kennen. Vind je dat nou een beetje saai dan kun je natuurlijk heel goed alle snacks er uit halen en ze in je zelfgemaakte (of gekochte) adventskalender stoppen. Hoef je ook niet speciaal op zoek naar mini snacks!

Kleurige adventskalender voor hond

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,23)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22
Foto adventskalender voor hond

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22
Adventskalender Met Hondensnoepjes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,20)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22

Adventskalenders voor kat

Niet alleen voor de hond is er een adventskalender. Ook voor katten zijn ze er! Wil je je kat betrekken bij Kerstmis dan is een adventskalender voor katten een leuk idee. Chick ’n Snack heeft naast de honden adventskalender ook een adventskalender voor katten. De inhoud bevat lekkere snacks van verschillende soorten vlees en vis. Ook Trixie heeft een kattenversie. In deze adventskalender vind je allemaal verschillende soorten snoepjes voor de kat. Hetzelfde geldt voor Action, zij hebben ook een aftelkalender voor katten. Met deze leuke kerstsokjes voor katten maak je zelf een adventskalender voor de kat. Kleine snacks kopen, vullen, aan een koordje hangen en voilà!

Adventskalender Voor Kat

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22
Adventskalender Met Katten Snacks

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22
Katten Adventskalender

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:22

Adventskalender voor hond zelf maken

Uiteraard kun je ook voor je kat zelf een adventskalender maken. Leuk is om dan een stevig koord te nemen waar je zakjes of doosjes aanhangt. Hang dit aan wat langere koordjes, zodat je kat tegen alle zakjes of doosjes een tikje kan geven. Helemaal leuk wanneer je er ook nog een klein belletje aan hangt. Sloopt je kat snel dingen? Hang dan elke ochtend (of op het moment dat je je kat het cadeautje wilt geven) het bewuste zakje of pakje een stuk later dan de andere, zodat hij alleen dat cadeautje te pakken heeft. Gegarandeerd succes!

Adventskalender voor knaagdieren

En dan zijn we er nog niet, want ook voor knaagdieren zijn er adventskalenders. Dat wist ik zelf ook niet! Allerlei verschillende snoepjes zitten in de vakjes van de Trixie kalender voor knaagdieren. Bij Omlet hebben ze ook een kalender voor cavia’s, konijnen en hamsters. Overigens hebben ze hier ook adventskalenders voor katten en honden.

Zelf adventskalender maken voor knaagdieren

Voor knaagdieren geldt hetzelfde als voor honden en katten: super leuk om zelf een adventskalender te maken. Alleen gaat je knaagdier waarschijnlijk meteen met alle doosjes of zakjes aan de haal. Geef je knaagdier 24 dagen lang een kartonnen doosje wat hij kapot kan knagen. Verstop in het doosje iets lekkers. Zo krijgt je dier geen tijd om zich te vervelen en kun je hem leuk mee laten genieten van het aftellen naar Kerstmis!

*Uitgelichte foto door Ermolaev Alexander | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button