Reviews

Kobo Glo HD e-reader | review & giveaway

Kobo Glo HD e-reader | review | AllinMam.com

Even terug schreef ik al dat we de nieuwste Kobo Glo HD e-reader opgestuurd kregen om te ervaren wat een e-reader zo interessant maakt ten opzichte van een boek. Ik moest even wennen aan een e-reader in het algemeen, ik had er nooit eentje in handen gehad. Maar ik kan je zeggen; ik ben om!

Zonder echt in te gaan op de technische specificaties (ik ben geen e-reader kenner en zeker geen techneut :-) kan ik je wel een aantal algemene kenmerken van de Kobo Glo HD geven. Zo is deze e-reader 6 inch, wat een vrij normaal formaat schijnt te zijn in e-reader-land. Er zijn kleinere modellen op de markt gebracht en ook grotere, maar dit formaat schijnt toch populair te zijn. Ik moet zeggen dat ik best moest wennen aan het formaat, ik had gedacht dat e-readers groter waren (ben zo gewend aan het formaat van de Ipad) maar nu ik hem een aantal weken in gebruik heb; ik vind het een ideaal formaat. Ligt lekker in de hand en gaat gemakkelijk mee in de tas.

Kobo Glo HD e-reader | review | AllinMam.com

Wat ik een groot voordeel vind ten opzichte van mijn mini Ipad (waar ik tot nu toe nog wel eens een boek op probeerde te lezen) is de achterzijde van de Kobo Glo HD. Deze is stroef en dat voelt erg veilig in mijn handen die vaak erg droog zijn waardoor mijn Ipad (indien zonder hoes) gemakkelijk uit mijn handen glijdt.

De Kobo Glo HD heeft een opslagcapaciteit van 4GB; daar kun je dus een hoop boeken op kwijt! In de bijna 4 weken dat ik de e-reader in huis heb is hij 1x opgeladen terwijl ik hem iedere dag gebruik. Kobo geeft aan dat een volle accu 2 maanden mee kan bij normaal gebruik, erg fijn.

Je eigen bibliotheek hebben is echt superhandig. Je kunt boeken downloaden via de shop op je e-reader, of boeken die je krijgt via iemand anders op de e-reader zetten via usb kabel. De boeken kun je naar eigen inzicht indelen in je bibliotheek zodat het voor jezelf overzichtelijk blijft. Kobo komt regelmatig met leuke aanbiedingen heb ik gemerkt, zo kwamen er afgelopen weken al titels voorbij die met korting te downloaden waren en ook kreeg je een gratis titel bij aankoop van 2 andere titels.

Waar ik even aan moest wennen is het niet heel vloeiend overgaan van het ene naar het andere beeld, vooral van de bibliotheek naar een tekstpagina. Van tekstpagina naar tekstpagina was de overgang wél vloeiend. Na contact te hebben gehad met Kobo is me duidelijk geworden hoe dat komt. Er is me uitgelegd dat het principe van een e-reader hetzelfde is als dat van een zwart-wit printer. Een negatief beeld wordt afgedrukt als positief beeld op papier, maar in dit geval in het papier het scherm van je e-reader. Dit verklaart een hoop en het is iets waar ik me niet aan stoor.

Heel prettig is de verlichting van het scherm wat in te stellen is. Daardoor kun je zowel in het donker als in buitenlicht goed lezen. Lettertype, letterdikte en lettergrootte zijn in te stellen evenals regelafstanden. Onderin zit een functie waarop je kunt zien hoe veel je al hebt gelezen, hoe snel je gemiddeld leest en hoe lang je er nog over doet om het boek uit te lezen indien je in hetzelfde tempo doorgaat.

Conclusie
Zoals ik al zei ben ik geen e-reader-kenner maar dit kleine apparaatje heeft me wel om weten te krijgen. Voor mij geen boeken meer, zelfs geen dwarsliggers waar ik toch redelijk aan verknocht was wanneer ik op vakantie ging. Qua lezen is de Kobo Glo HD mijn nieuwe beste vriendje en ik hoop nog heel lang plezier van hem te hebben.

Giveaway
Wij mogen van Kobo een Kobo Glo HD t.w.v. €129,95 verloten onder onze lezers! Wat moet je doen om hier kans op te maken? Niets bijzonders! Laat hieronder weten waarom je graag een Kobo Glo HD zou winnen en wat jouw eerste boek zou zijn wat je er op gaat lezen. Heb ik meteen gratis boekentips :-) Succes, volgende week dinsdag 7 juli maken we de winnaar bekend!

Kun je niet wachten tot volgende week dinsdag en wil je de e-reader meteen al bestellen? De Kobo Glo HD is te koop bij Bol.com voor €129,99

* dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kobo

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button