Financieel

Ken je deze life hacks voor een lagere energierekening al?

Wat extra energiebewustzijn is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Ik probeer hier zelf altijd bewust mee om te gaan en ik hoop dat ik het goede voorbeeld geef aan de rest van de familie. Als je aan het einde van het jaar geld terugkrijgt van je energieleverancier is dat natuurlijk mooi meegenomen en wat betreft het milieu is het cliché ook waar; een beter milieu begint bij jezelf!

Met deze eenvoudige energiebesparende tips maak je al een mooie start:

Ga voor een volle diepvries en koelkast

Hoe voller je koelkast en diepvries, des te minder vrije ruimte het apparaat moet koelen. Daarnaast kan het geen kwaad om te checken of de deuren nog goed afsluiten en of jouw koelkast en diepvries niet te dicht bij de muur staan. Zorg ervoor dat ze minstens tien centimeter van de muur afstaan, zodat warmte goed weg kan en ze minder energie verbruiken.

Ken je deze life hacks voor een lagere energierekening al? - AllinMam.com

Laat kliekjes ontdooien in de koelkast

Haal ingevroren kliekjes een dag van tevoren uit de diepvries en laat ze ontdooien in de koelkast. Hierdoor gebruikt je koelkast minder vermogen en hoef jij je eten dee volgende dag nog maar kort te verwarmen. Geen idee wat je moet maken met je kliekjes? Raadpleeg dan deze leuke Kliekipedia; ideeën in overvloed!

Doe de gordijnen dicht om de kou buiten te houden

’s Avonds en ’s nachts werken je gordijnen isolerend: ideaal voor de koude winteravond. Doe overdag juist je gordijnen open zodat de zon je huis verwarmd. Hierdoor doe je de verwarming minder snel omhoog én en ben je minder snel geneigd de verlichting aan te zetten.

Vergelijk verschillende energieleveranciers

Niet direct een besparing in verbruik maar zeker wel op je kosten is energie vergelijken. Op verschillende websites kun je energieprijzen vergelijken. Energieleveranciers stunten veel met hun tarieven en vooral met welkomstkortingen; ze willen je graag als klant hebben. Het overstappen is super simpel. Vul je huidige verbruik in in de energie vergelijker, kies de voordeligste leverancier die bij je past en bevestig je aanvraag. Appeltje-eitje.

Ken je deze life hacks voor een lagere energierekening al? - AllinMam.com

Leg een vloerkleed in de kamer en draag sloffen

Een koude vloer? Je kunt natuurlijk de verwarming aanzetten, maar voor de vloer echt warm is heb je al veel energie verbruikt. Een beter idee is om een heerlijk vloerkleed in de kamer te leggen. Ook het dragen van sloffen zorgt ervoor dat je minder snel je verwarming hoger zet. Denk eraan: de verwarming één graad lager zetten dan je gewend bent bespaart je al €80,- per jaar.

Als je plek hebt; plaats de droger in de keuken

Dat is wat wij gedaan hebben en dat scheelt heel veel, zeker in de winter. De droger verwarmt, wanneer hij draait, zo ongeveer de hele beneden verdieping! Wij hebben een open keuken en aangezien de thermostaat niet veel verderop in de woonkamer hangt meet deze al snel de juiste temperatuur en slaat af. Zowel de wasmachine als de droger staan bij ons in het keukeneiland en daardoor wordt het keukenblad ook nog eens verwarmd. Extraatje ;-)

Heb jij aanvullende tips voor een lagere energierekening?

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button