Kinderen

Kom op, fietsen, je kunt het wel!

Nutcase helm

Leren fietsen

We komen de straat in fietsen. Een klinkerweg met vluchtheuvels. Aan weerszijden staan bomen vol met witte bloesems. Een vader en een moeder leren hun dochtertje fietsen.

Het meisje huilt. Heel hard. Ze is net gevallen, in de prikkelbosjes. Van papa moest ze gelijk weer op haar fiets stappen. Hij rent naast haar met een hand op haar schouder. ‘Kom op, fietsen, je kunt het wel!’ spoort hij haar aan.

Mama kijkt toe. Ze heeft medelijden met haar dochtertje, daar op haar roze fietsje met het witte mandje aan het stuur. Maar papa zet door.

Lees ook: Schaarste maakt sommige dingen leuker

En dan ineens snapt ze het. Ze fietst. Nog wel wat wankel, maar toch. ‘Ik fiets! Ik fiets!’ roept ze vol verwondering, terwijl ze langzaam bij papa vandaan slingert.

Papa kijkt haar na. “Groei is een juiste mate van pijn”, mompelt hij zachtjes. “Wat zei je?” vraagt vrouwlief. “Kom, we gaan een wijntje drinken.”

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button