Wonen

Eindelijk! Nieuwe lampen volgens de laatste trends

Eindelijk! Nieuwe lampen volgens de laatste trends - AllinMam.com

Wat wordt het weer vroeg donker de laatste weken! En elke dag een beetje vroeger… Het is weer tijd om de verwarming aan te zetten en verlichting aan te doen. Helemaal op een koude, regenachtige dag. En dan ineens realiseer je je dat de lampen in je huis er al wel heel erg lang staan. Dat je nu hele andere lampen ziet en dat je nieuwe lampen wilt. Zo ging het in ieder geval bij mij. Ik was mijn lampen zat en wilde iets nieuws, iets hippers.

Welke nieuwe lampen kies je?

En dus ging ik op zoek naar iets nieuws. Ik vind verlichting altijd best lastig en ik ben niet de enige. Online staat het vol met tips voor het kiezen van de juiste verlichting en architecten werken niet voor niets met zoiets als een “lichtplan”. Wanneer je een beetje “hippe” lampen wilt is het handig om op zoek te gaan naar de trends van dit moment en dat is dus ook wat ik doe.

De industriële lampentrend was ik al vaker tegen gekomen en ook in winkels, restaurants en hotels kun je niet om deze trend heen. Ik wilde een nieuwe lamp voor op de kast, eentje voor in de vensterbank én eentje voor op het kastje naast de bank. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op Directlampen.nl waar ze een groot assortiment aan industriële lampen hebben.

Eindelijk! Nieuwe lampen volgens de laatste trends - AllinMam.com
Industriële kooi lamp

Industriële lamp

Mijn oog viel meteen op een kleine kooi lamp van brons. Helemaal passend bij koud winterweer leek me, vooral met een Philips Vintage Edison lamp er in. Deze lamp geeft verrassend warm licht, wat we nog niet echt gewend zijn van LED. Door de bronzen kooi lijkt het licht nog warmer! Het ontbreken van een kap was het wel even wennen; het licht was namelijk feller dan we tot nu toe gewend waren. Maar na een paar dagen wisten we niet beter en nu ben erg blij met de twee exemplaren.

Lees ook: Tips voor het kiezen van de juiste verlichting

Scandinavische lamp

Ook voor op de kast wilde ik iets anders. Jarenlang stond er een Lotek lamp op, die aardig wat ruimte in beslag nam. Alhoewel ik bang was dat een smalle, hogere lamp misschien wat “iel” zou ogen op de grote kast nam ik de gok: ik bestelde een mooie Scandinavische tafellamp. En wat ben ik er blij mee! De lamp is fijn maar stijlvol. Door de kleinere afmetingen heb ik weer ruimte voor leuke accessoires op de kast. Ik kocht een soort kaartenhouder, waardoor het industriële ook hier weer terug komt. Het leuke aan deze houder is dat je de kaarten per seizoen kunt wisselen. Zo kun je de kleuren mee laten komen met het seizoen, of je plaatst er leuke familiefoto’s in. Of foto’s van je vakantie. Een hoop mogelijkheden voor deze kaartenhouder!

Eindelijk! Nieuwe lampen volgens de laatste trends - AllinMam.com
Scandinavische tafellamp

Ik heb eigenlijk wel weer zin in die koude, donkere dagen. Vooral naar de avonden kan ik enorm uitkijken. Kids naar bed, wij samen op de bank, lekker naar series op Netflix kijken. In een mooi verlichte woonkamer :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button