Lifestyle

Wat doe jij: de stad in voor kleding of online bestellen?

Een hele dag de stad in om te shoppen; het lijkt een eeuwigheid achter me te liggen. Terwijl ik binnen een kwartiertje fietsen in de stad zit. Waarom doe ik dat dan toch niet meer? Het gebeurt nog wel een enkele keer hoor, bijvoorbeeld als we met de hele familie een (paas-)weekend weg zijn. Met alle nichten en aanhang van neven springen we in (te weinig :-) auto’s en rijden naar een leuke stad. Maar vervolgens wordt er meer tijd gespendeerd aan lunchen, bakkies doen en lekker kletsen dan aan het shoppen zelf. Overigens wél heel gezellig!

De stad in om te shoppen

Toen mijn zoon nog klein was en in de kinderwagen lag/zat liep ik geregeld naar de stad. Hij was altijd heel tevreden en ik kon gemakkelijk met hem een winkel in en dan ook nog eens uitgebreid kleding gaan passen. Mijn dochter was iets ongeduldiger. En daarnaast, toen was mijn zoon al aan de wandel en had ik sowieso geen rust meer wanneer hij in een winkel op onderzoek uitging en mijn dochter jammerend in de wagen zat.

Wat ik zelf ook super irritant vind wanneer je alleen gaat shoppen is het gedoe met passen. Heb je net dat leuk jurkje aan, moet je eigenlijk een maatje kleiner of groter. Jurkje uit, eigen kleren weer aan en de winkel in rennen op zoek naar doe andere maat. Of zal ik voor snel kiezen, zodat de wachtende mensen niet zo lang hoeven te wachten en met dat net te strakke jurkje aan de winkel in rennen? Met de ogen van zuchtende, voor het pashokje wachtende mensen in je rug. Ik voel me er niet echt lekker bij.

Bij kleding voor de kinderen eigenlijk hetzelfde verhaal. Als ik al eens in een kinderkledingwinkel kom lopen ze alleen maar te dollen en de winkel door te rennen. En ik maar mijn best doen om ze wat verschillende kledingstukken aan te trekken… Met eentje gaat het nog wel maar met twee vind ik het echt geen lolletje!

Lees ook: Nu de deur uit versus 3 jaar geleden de deur uit

Online bestellen

Een aantal jaar geleden heb ik het online bestellen dus al uitgevonden; geen gedoe met drukke kinderen in de winkel en een opgefokt gevoel in een pashokje. Voor mezelf bestel ik bijna alles online. Ik bestel een paar keer per jaar een aantal flinke dozen en ga thuis op mijn gemak passen.

Ook voor de kinderen bestel ik de meeste kleding dus online, geregeld bij Jayno.nl. Bij deze online winkel hebben ze veel verschillende soorten merken en het is fijn zoeken naar de leukste kinderkleding. Ik bestel voor de kinderen niet van die volle dozen als voor mezelf maar soms wel in 2 maten. Vooral wanneer ik kleding bestel van verschillende merken; het ene merk wil nog wel eens een stuk groter uitvallen dan het andere merk. Meestal gaat er minder terug dan ik me vooraf voorneem; ik vind namelijk bijna alles leuk! Alhoewel ik nu wel wat kritischer word qua pasvorm bij de kinderen, nu ze groter worden.

Eigenlijk ben ik heel benieuwd hoe jullie het liefst shoppen? Plan je eens in de zoveel tijd een dag in dat je lekker de stad in gaat? Ga je dan alleen, met vriendinnen of met het gezin? Bestel jij veel online? We zijn benieuwd!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button