Wonen

In de chill-stand: Terapy zitzak Elly review

Zitzakken zijn nooit echt mijn ding geweest. En geloof me, we hebben er al aardig wat versleten. Zo hadden we ooit twee outdoor zitzakken van Fatboy, die je met een soort banden kon “spannen”. Zag er comfortabel uit maar in de praktijk was ik er niet weg van. Ook de standaard Fatboy zitzakken hebben we in huis gehad, maar deze lagen meestal over de vloer te dweilen. Grote onhandige dingen vind ik het. Vooral omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen wanneer je er niet in zit, omdat ze dan helemaal in elkaar zakken. Maar na het zien van een video over de Terapy zitzak Elly wil ik wel weer een kansje wagen. Deze zitzak ziet er stevig uit en lijkt niet in elkaar te storten als hij niet wordt gebruikt. We gaan dus een paar weken in de chill-stand voor een Terapy zitzak Elly review.

In de chill-stand: Terapy zitzak Elly review - AllinMam.com

Een zitzak neemt ruimte in beslag

Zitzakken vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Groot, klein, vierkant, rond, langwerpig: alles kan. Maar of het altijd handig is? Ik vind van niet. Zo lees je hierboven al een aantal dingen die ik als nadelig ervaar bij het hebben van een zitzak. Eén ding is zeker: je moet voor de meeste zitzakken aardig wat ruimte tot je beschikking hebben.

En laten we die ruimte nou net niet hebben, zeker niet op de slaapkamer van mijn zoon. Zijn kamer is klein, zo klein dat er naast een kast en een bed geen plek is voor een bureau. Ook een “chill-hoekje” is voor hem niet weggelegd, dat past gewoon niet. Momenteel zijn we bezig zijn slaapkamer zo efficiënt mogelijk in te delen. Zijn bed is weg, zijn kast is verkocht. Binnenkort komt er een hoogslaper waar kasten onder zitten, waardoor hij wat ruimte krijgt voor een chill-hoekje.

In de chill-stand: Terapy zitzak Elly review - AllinMam.com

Chillen doe je in een zitzak

Bij het woord chillen denkt mijn zoon meteen aan een zitzak. “Chillen doe je in een zitzak”, zegt hij steeds. In tegenstelling tot alle andere zitzakken waar ik ervaring mee heb lijkt de Terapy zitzak Elly wél geschikt voor een kleine ruimte. Waarom? Omdat hij heel stevig is en rechtop (op zijn smalle kant) kan blijven staan. Zo neemt hij niet te veel ruimte in beslag en kan hij ook worden gebruikt in een kleine ruimte. Blije zoon!

Terapy zitzak Elly review: ergonomisch en comfortabel

De Terapy Elly is gevuld met speciale EPS-korrels die minder lucht bevatten. Daardoor blijft de zitzak beter in vorm en wordt het volume niet minder. De rekbare, katoenen hoes van de Terapy Elly warmt lekker op wanneer hij in contact komt met je lichaam en dat zorgt voor een comfortabel gevoel. De Terapy Elly vormt zich naar je lichaam wanneer je er in gaat zitten, zeker wanneer je er eerst met je vuist een kleine kuil in maakt. Je zakt dan heerlijk weg en voelt overal om je lijf de stevigheid van de zitzak.

In de chill-stand: Terapy zitzak Elly review - AllinMam.com

Hoera, een zitzak met wasbare hoes!

Veel zitzakken zijn gevuld met korrels zonder binnenhoes. Waardeloos wanneer de hoes vies is. Want hoe ga je al die (vaak statisch geladen) korrels er op een normale manier uithalen? En er na het wassen weer in doen? De buitenhoes van de Terapy Elly heeft een rits en kan van de binnenhoes afgehaald worden. Hij kan op 30 graden worden gewassen, ideaal. Zeker wanneer je kinderen hebt die veel gebruik maken van de zitzak. Een absoluut pluspuntje in onze Terapy zitzak Elly review!

In de chill-stand: Terapy zitzak Elly review - AllinMam.com

Variëren met de Terapy zitzak

Zou je toch meer steun willen in de Terapy Elly zitzak? Dan kun je de Terapy Uli aanschaffen. Deze u-vormige zitzak kun je bovenop de Elly leggen waardoor je een soort rug- en armsteun hebt. Misschien wel nóg comfortabeler! De hoezen voor de Terapy Elly zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ben je een kleurtje zat of wil je af en toe wisselen van kleur dan kun je deze hoezen los kopen.

Voorlopig is mijn zoon vaak te vinden in zijn zitzak. En wanneer ik ’s avonds voor het slapen gaan nog even met hem ga kletsen zak ik er ook geregeld even in weg. Alhoewel hij het daar niet altijd mee eens is, het is natuurlijk veel gezelliger als je moeder even naast je op bed komt liggen :-)

De Terapy Elly is verkrijgbaar voor €129,00. Meer informatie over de Terapy zitzakken en accessoires vind je op de website van Terapy.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button