Wonen

Tips voor het (her)inrichten van je hobbykamer

Je gaat verhuizen, verbouwen of de kinderen zijn het huis uit en je hebt een kamer over. Wat te doen met die extra ruimte? Een logeerkamer, een washok, een extra dressing,… De opties zijn eindeloos. Waar je misschien nog niet aan gedacht had was het inrichten van een hobbykamer. Een klein toevluchtsoord waar jij in alle rust je favoriete hobby’s kan beoefenen. Wij geven onze beste tips voor het (her)inrichten van jouw eigen hobbykamer!

Maak een plan

Als je begint met het inrichten van je hobbykamer, is het belangrijk om te bedenken wat voor hobby’s je wilt beoefenen en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Afhankelijk van deze keuzes is het handig om voor jezelf een plan van aanpak te maken. Heb je een creatieve hobby zoals schilderen, waarvoor je veel materiaal moet kunnen opbergen? Dan zal je voldoende opbergruimte moeten voorzien in je hobbykamer. Is je hobby pilates of fitness? Dan heb je juist meer ruimte nodig waarin je vrij kan bewegen. Bedenk op voorhand waarvoor je je hobbykamer zal gebruiken en maak op basis daarvan je verdere keuzes!

Selecteer de juiste meubels

Nu je goed weet waarvoor jouw hobbykamer zal dienen, kan je beginnen met het selecteren van de grotere meubels. Ben je graag creatief? Dan is een hogere bartafel erg fijn om aan te werken en het staat nog eens leuk in de ruimte ook! Wil je geen nieuwe meubels kopen voor jouw hobbykamer? Ook een oude tafel uit de eetkamer of dergelijke staan prima in jouw hobbykamer. Een tip? Een leuke fauteuil kan erg gezellig zijn als je bijvoorbeeld een leeshoekje wil creëren in jouw hobbykamer. 

Zorg voor voldoende opslagruimte

Voor sommige hobby’s heb je veel materiaal nodig. Denk bijvoorbeeld aan wol, breinaalden en ander materiaal als je graag breit, of verschillende sportaccessoires als je een bepaalde sport beoefent. Wat je hobby ook mag zijn, voldoende opslagruimte is altijd goed. Dit kan door middel van boekenkasten, kasten of planken. Zolang jij je hobby gerelateerde spullen maar op een georganiseerde manier kunt opbergen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jouw hobbykamer een gezellige en fijne ruimte blijft waar het aangenaam zitten is. 

Maak de hobbykamer persoonlijk

Maak de kamer persoonlijk en inspirerend door middel van decoratie. Dit kunnen kunstwerken, foto’s of andere persoonlijke items zijn. Zorg ervoor dat je de kamer aankleedt op een manier die je aanmoedigt om je hobby’s te beoefenen. Beoefen je een sport? Hang dan bijvoorbeeld een paar bemoedigende quotes aan de muur. Als je deze mooi inkadert ziet het er erg leuk uit! 

Lees meer
Back to top button