Lifestyle

Verrassingseieren filmpje. Serieus?

December 2014. “Madee, wat wil je kijken?” vraag ik op een zondagochtend als we gezellig met z’n vieren in bed liggen. Zondagochtend is filmpjes-ochtend. Wij liggen lekker te doezelen, Ole en Madee kijken beiden op onze telefoons naar filmpjes op Youtube. “Verrassingseieren filmpje” mompelt ze. Alweer die rare filmpjes over verrassingseieren. Wat is daar nou zo leuk aan? Dit zeg ik natuurlijk niet hardop, ze mag kijken naar wat zij leuk vindt. Tot op zekere hoogte uiteraard. Maar ik denk het wel.

Verrassingseieren uitpakken… wat is daar zo leuk aan?

Ik kijk vervolgens naar haar terwijl ze helemaal lijkt op te gaan in een minuten lang durend filmpje waarin alleen maar 2 handen zichtbaar zijn die verrasingseieren uitpakken. Elke keer weer dezelfde soort filmpjes en dat is natuurlijk het mooie van Youtube; aan het einde van elk filmpje komt wel weer een gelijksoortig filmpje.

Tijd voor een experimentje

’s Avonds zit ik samen met manlief op de bank en hebben we het over deze filmpjes waarin eieren worden uitgepakt. “Zullen we zelf ook eens van die filmpjes maken, gewoon, als test?” stelt hij voor. We hebben inmiddels wat research gedaan en vele van deze filmpjes worden duizenden keren bekeken, zo niet honderdduizenden keren. Uitschieters zijn er natuurlijk ook, filmpjes die zelfs miljoenen keren bekeken worden. Ach, waarom niet?

Op zoek naar verrassingseieren

Een week later besluit ik eens op zoek te gaan naar wat verschillende soorten verrassingseieren. Het is nog niet eens zo heel gemakkelijk om veel verschillende verrassingseieren te vinden, buiten de Kinder surprise eieren om. Ik maak en plaats een aantal filmpjes van o.a. Kinder suprise eieren, verrassingseieren van Kabouter Plop, Hello Kitty, Maya de Bij en ook koop ik voor de helft van de helft van de helft wat speelgoed en inkleurpuzzels bij Kruidvat.

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Ik heb tot nu toe alle filmpjes gemaakt met mijn Iphone en daarna heb ik de beelden gemonteerd met IMovie. Ik heb wat geëxperimenteerd met versnelde opnames, wel of geen bestaand geluid van het uitpakken, bij het inkleuren van puzzels heb ik wat gesproken (weird!!!) en onder bijna alle filmpjes staat 1 van de (voor mij inmiddels heel irritante) IMovie deuntjes.

De statistieken van ons YouTube kanaal

Inmiddels heeft ons Youtube kanaal AllinToys (en ik sta echt versteld!) 103 abonnees en zijn de 19 filmpjes bij elkaar ruim 107.000 weergegeven. Er zijn uitschieters, zoals onderstaand filmpje van Kabouter Plop eieren welke meer dan 28.000 keer bekeken is. Het filmpje van Maya de Bij eieren is het best bekeken met meer dan 33.000 weergaven.

Lees hier hoe het er een half jaar later voor staat met de statistieken.

En nee, mijn kanaal wordt niet gespekt door Madee zelf; zij vindt deze filmpjes blijkbaar helemaal niet leuk! Buiten het feit dat zij volgens mij liever kijkt naar filmpjes waarin verrassingseieren uitgepakt worden door handen met fel gekleurde/gelakte nagels hebben series op Netflix inmiddels haar voorkeur:-)

Wat is er zo leuk aan zo’n verrassingseieren filmpje?

Dat vroegen wij ons natuurlijk ook af. Blijkbaar zit het zo: jonge kinderen kunnen nog geen onderscheid maken tussen het eigen perspectief en dat van iemand anders. Ze kijken dus naar een filmpje alsof ze zelf de verrassingseieren uitpakken; ze gaan er helemaal in op. En het verrassingselement blijft, want wat zal er nou toch in dat volgende ei zitten?

Komt dit bekend voor? Kijkt jouw kind ook graag naar zo’n verrassingeieren filmpje of liever naar iets anders? Wij zijn erg benieuwd!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button