Recepten

Kokos yoghurt bowl recept

Dat ontbijten goed is voor je, wist je waarschijnlijk al. En zeker na een gebroken nacht (maar oh wat houden we van onze bloedjes…) is een voedzaam ontbijt een fijne start van je dag. Waar het bij ons vroeger thuis altijd een bruine boterham met kaas was heb ik nu een nieuwe favoriet: dit ontbijt “for Champions”. Voor winnaars, helden, toppers: voor jou dus! Waarom dit yoghurt bowl recept zo fijn en gezond is? Het geeft je alles wat je nodig hebt je dag goed te beginnen. De goede vetten van de plantaardige kokosyoghurt, de anti oxidanten uit bosbessen, vezels uit lijnzaad, noten en zaden, moet ik doorgaan? Ook helemaal in lijn met de nieuwe voedingsadviezen van Het Voedingscentrum:-)

Wij kiezen voor Abbot Kinneys: een biologische kokosyoghurt zonder suiker of meuk. Boven alles: heerlijk van smaak! Het heeft een goede voedingswaarde en past binnen een lactose vrij dieet, Paleo lifestyle of Vegan dieet. (o.a. te koop bij Marqt en Eko Plaza)

Lees ook: Gezonde havermout muffins

Gezond ontbijt voor superhelden - AllinMam.com

Ingrediënten yoghurt bowl recept

  • kokosyoghurt
  • handje bosbessen
  • paar aardbeien
  • 1 el verse fruitspread (bijv. van Yespers)
  • 2 tl lijnzaad
  • klein handje gemengde ongebranden noten
  • 2 tl pompoenpitten

Bereidingswijze yoghurt bowl

De hoeveelheden kan je uiteraard naar wens aanpassen. Neem een mooi glas en begin met een laagje kokosyoghurt. Schep hier nu een laagje verse fruitspread op. Vervolg met een laagje kokosyoghurt en maak af met de bosbessen, noten en zaden en de lijnzaad. Goede, kwalitatieve lijnzaad koop je bijvoorbeeld bij een winkel als Holland & Barrett.  Wil je het ontbijt meenemen “on the go”? Voeg dan pas later de noten, zaden en lijnzaad toe. Geniet van dit heerlijke, gezonde ontbijt en maak er een mooie dag van! Deze dag komt namelijk nooit meer terug…

Wil je ook starten met Vegan eten en weet je niet precies hoe je dat aanpakt? Claire vertelt je alles over beginnen met een Vegan lifestyle.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button