GastblogsOuderschap

Stiekem droom ik er weer van: de Dam tot Damloop

“Ik vind het leuk”. Zei ik dat nou echt? Ik zit bij de fysiotherapeut. Na 12 weken 2 keer per week sporten is het tijd voor de eindevaluatie. En ik geloof dat ik net heb gezegd dat ik het sporten leuk vind. Een uitspraak die een beetje vreemd voelt en eigenlijk niet bij mij hoort. Net als dat het warm is in december; het kan, maar is uitzonderlijk.

Beloond worden met een kick

De laatste keer dat ik sporten leuk vond was 16 jaar geleden, toen ik trainde voor de Dam tot Damloop. Ook toen was ik geen sporter en zeker geen hardloper. Vanuit het niets bouwde ik in een paar maanden tijd genoeg conditie op om de 16 kilometer te kunnen lopen. De kick die dat gaf, de trots die ik voelde en een gezellige groep zorgden ervoor dat ik met plezier aan het sporten was.

Helaas heb ik dat toen niet door kunnen zetten. Daarna heb ik wel altijd gesport, vooral aerobics, steps e.d. Ik vond het niet vervelend, maar dat ik er graag naartoe ging kun je ook niet zeggen. Maar nu heb ik toch weer dat plezier teruggevonden. Belangrijke ingrediënten daarvoor zijn dat het dichtbij is (binnen 5 minuten ben ik er), het is gezellig, er is leuke en goede begeleiding en iedere keer is weer anders. Oefeningen worden op mij aangepast en ik word uitgedaagd. Hierdoor leer ik beter mijn grenzen kennen én ik vind het ook leuk deze te verleggen (ja, echt!)

Gevolg is dat ik me fitter voel, meer zelfvertrouwen heb en trots ben dat het me lukt. Mentaal voel ik me een stuk sterker. Ik heb meer zin in dingen, zie het weer zitten om activiteiten te doen en onderneem daardoor meer. De fit-test bij de evaluatie geeft vooruitgang aan en er zijn kilo’s (helaas niet zo veel) en centimeters (eigenlijk belangrijker dan kilo’s) af.

Stiekem droom ik er weer van: de Dam tot Damloop

Ik ben er nog niet. Mijn conditie kan echt nog wel beter en ook zou ik meer willen afvallen. Ik kan bij de fysiotherapeut door met medisch fitness. Thuis begin ik aan een 30 dagen-buikspier-challenge en ik probeer weer goed op mijn eten te letten. Over 12 weken is er een evaluatie en dan hoop ik me nog weer fitter en sterker te voelen. Stiekem droom ik alweer van een Dam tot Damloop… Wie weet!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button