Azië

Eiland hoppen vanaf Langkawi en nu in Kuala Lumpur

Twee dagen geleden hebben we een auto gehuurd en zijn we het eiland gaan verkennen. Zwemmen onder watervallen, met de kabelbaan omhoog, alles is even leuk. Maar wat het meeste indruk maakt zijn toch wel de apen die je hier overal tegenkomt. Zeker toen we zagen dat een moeder aap met baby op de buik een reep chocolade uit een winkel jatte. Eva en Martijn vonden het fantastisch! En de koeien die hier op de weg lopen en waar we regelmatig voor moeten remmen. Zulk soort dingen zijn toch wel heel bijzonder.

Lees ook: Met kinderen naar Maleisië

Er zijn hier vooral veel Aziatische en niet veel Westerse toeristen, dus we vallen af en toe behoorlijk op. Zeker met twee blonde kinderen. Mensen willen met ze spelen en met ze op de foto. Eva en Martijn vinden het soms wel grappig, maar soms willen ze niet, dus dan grijpen wij in. Langkawi is een goed eiland om onze reis te beginnen. Het kraanwater is drinkbaar en alles is super schoon, zelfs de openbare toiletten zijn smetteloos!

Eilandhoppen vanaf Langkawi

Het eilandhoppen vanaf Langkawi was erg leuk! We gingen met een supersnelle boot (200 PK) naar een onbewoond eiland, waar we lekker hebben gezwommen en naar apen hebben gekeken. Brutale apen, die probeerden eten te stelen van de bezoekers. Daarna ‘Eagle Feeding’ op zee. De kapitein gooide kippenvlees in zee en mega veel arenden visten dat op uit zee. Mooi gezicht! Tot slot gingen we naar ‘Lake of the pregnant maiden’, een zoetwatermeer. We moesten een klein stukje lopen om daar te komen en daar zaten ook weer super brutale apen. Eén van die apen sprong op mijn rug, omdat hij eten of drinken uit mijn rugzak wilde. Ik schrok me rot en voelde zijn staart tegen mijn benen zwaaien, maar durfde niet te bewegen of te gillen. Het duurde even voordat Hans in de gaten had wat er gebeurde en hij hem weg kon jagen… Martijn vond de supersnelle boot, tegen de verwachting in heel gaaf, hij zat echt te genieten.

Gewijzigde plannen; eerst naar Kuala Lumpur

De plannen zijn inmiddels wel gewijzigd. We besloten eerst naar Kuala Lumpur te gaan ipv naar Taman Negara jungle. Eenmaal daar aangekomen hebben we meteen de stad verkend. Veel gelopen, dus meteen een goed beeld van de stad! Wel hebben we daar de afstand naar de Petronas Towers niet helemaal goed ingeschat en zijn toen bovendien verkeerd gelopen. Alleen de belofte aan een ijsje hield Eva en Martijn nog op de been… De Petronas Towers, de Kuala Lumpur Tower, een stadspark en Little India, we hebben bijna alle highlights in één dag gedaan. Het is leuk om te zien dat Kuala Lumpur weer zo heel anders is dan Langkawi. Het is echt een kantoren-stad, met veel wolkenkrabbers, (blanke) mensen in pak, hippe mensen en hippe winkelcentra. Ook hier is alles superschoon (dat was Langkawi ook, Maleisiërs zijn duidelijk erg schoon op zichzelf en hun omgeving) en het is hier heel veilig door strenge security, camera’s en politie in burger. Hierdoor is er nauwelijks criminaliteit.

Eiland hoppen vanaf Langkawi en nu in Kuala Lumpur - AllinMam.com

Met kinderen in een stadshotel

We slapen hier in het Maytower Hotel. Een prima stadshotel. Niet echt ingericht op kinderen, maar voor een paar dagen is het prima. Vanmorgen het plan opgevat om naar een zwembad (Sunway themepark) te gaan. We hadden een soort golfslagbad verwacht maar het bleek een onwijs groot pretpark te zijn met dierentuin, waterwereld, kermis, enz. Hadden Eva en Martijn even geluk!

We blijven hier vier nachten, dus moeten op korte termijn een knoop doorhakken over de volgende bestemming. Tot de volgende keer!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button