Gastblogs

Te gast in het Playmobil Wintersport Chalet voor spelen en skiën

Vorige week waanden we ons even op de piste in Oostenrijk. Warme chocomel drinkend en apfelstrudel etend met dikke truien aan en snowboots aan onze voeten. Om ons heen tientallen kinderen op ski’s en snowboards, de echte mensen uitvoering én de Playmobil variant!

Playmobil Wintersport

We mochten aanwezig zijn bij het ‘Playmobil Wintervakantie event’ in ‘Snowworld Zoetermeer’. En wat een winters feestje was dat! Ontvangst in een winters chalet met voor de kinderen de mogelijkheid om heerlijk te spelen aan de speeltafels vol Playmobil. Grote pret én verbazing, toen werd ontdekt dat één van de speeltafels eigenlijk een Playmobil strand met zee was, terwijl er skiërs en snowboarders en zelfs een chalet op stonden. Met wat fantasie maakte één van de kinderen er gele sneeuw van, want tja, als honden op sneeuw plassen wordt het geel, toch? Spelen met Playmobil prikkelt dus écht enorm de fantasie van kinderen!

Ski- of snowboardles?

De kinderen mochten deze middag een ski- of snowboardles volgen onder deskundige begeleiding van Snowworld Zoetermeer. Alles wat top geregeld qua materialen en de les zelf. Voor het gevoel van de kinderen natuurlijk veel te kort, dus Snowworld: we komen snel weer :-) De kinderen dachten na uurtje les dat ze meteen skikampioenen waren en waren eigenlijk de piste niet af te krijgen! Terwijl de mama’s ondanks de warme snowboardboots toch echt bevroren tenen kregen. En over die koude vingers gaan we het maar niet eens hebben. Laten we zeggen dat foto’s maken met dikke handschoenen aan nog knap lastig is :-)

Te gast in Playmobil Wintersport Chalet - AllinMam.com

Het event werd georganiseerd om de winter collectie van Playmobil onder de aandacht te brengen. Onder andere een skihut met chalet met geweldige details en accessoires. Ik zou zo aan willen schuiven en mee willen eten met dat minibestek, aan dat minitafeltje met die mini-gerechten. Je waant je echt op een terras langs de piste in Oostenrijk! De bijbehorende sneeuwpop heeft inmiddels echt ons hart gestolen :-) Verder in deze serie zie je een alpine skiër, een biatlete en een skiër op snowblades. Daarnaast nog een skischooltje, een sportieve 4×4 met dakkoffer, een sneeuwscooter, een sneeuwballengevecht en wintersporters op ski’s, snowboard of de snowtube (sets 9280 t/m 9288).

Thuis fantasierijk verder spelen met de skihut

We kregen set 9280, de skihut, mee als gift, die thuis natuurlijk meteen in elkaar gezet moest worden. Mijn wattenbollen zijn gekaapt om een skipiste van te maken waar de skiërs vanaf kunnen roetsjen. Tijdens het spelen was Florens ineens naar zijn kamer, om zijn vintage helikopter en ambulance te pakken om daarmee gewonde skiërs van de piste te halen. Wat zei ik eerder over fantasierijk spelen? De set is zeer makkelijk in elkaar te zetten en heeft enorm veel gedetailleerde accessoires waardoor het er heel echt uitziet. Het nodigt uit tot urenlang speelplezier!

Ik speelde als kind al met Playmobil, heerlijk onverwoestbaar en tijdloos speelgoed. Ook mijn bijna 10-jarige speelt er nog mee. Echt een aanrader :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button