Gastblogs

Mijn switch van vleeseter naar vegetariër

Geschreven door Amanda van Amandainspiration.com

Sinds ik samenwoon met mijn man, die vegetariër is, ben ik wat creatiever geworden op het gebied van voeding. Vlees was namelijk altijd een dagelijks onderdeel van mijn maaltijd. Maar sinds het samenwonen de zaken heeft veranderd eet ik nog amper vlees!

Ik ben een luie kok. Het is daarom niks voor mij om elke keer in een apart pannetje vlees voor mijzelf klaar te maken. Niet alleen kost het extra tijd, maar ook extra afwas (ik háát afwas). Dus, wat doe je dan? Juist, je past je aan!

Momenteel bevind ik mij hierdoor in een lifestyle waarin ik voor 70% vegetarisch ben. En mijn gunst, wat was dat in het begin wennen! Vegetarische pasta’s zonder gehakt, rijst zonder kip en groentesoep in plaats van kippensoep. Als echte vleeseter moest ik enorm omschakelen.. Maar, alles went!

Sinds ik nog amper vlees eet, eet ik namelijk veel gezonder. Salades en (heel) veel groenten hebben de plaatst van vlees ingenomen. Wanneer ik dagen heb dat ik trek heb ik vlees maak ik dit voor mijzelf klaar – maar dit komt steeds minder voor. Ik heb namelijk gemerkt dat zodra je vlees eenmaal uit je voeding bant en het vervangt door veel lekkere groenten je het ook niet gaat missen!

Normaal gesproken at ik vroeger rijst of aardappels met groenten en een flink stuk vlees. Hierbij namen de aardappels of rijst samen met het vlees de meeste ruimte op mijn bord in beslag. Maar sinds ik het vlees heb verbannen bestaat mijn bord voornamelijk uit groenten (met vleesvervangers) en een kleine hoeveelheid aardappelen of rijst. Ik krijg hierdoor veel meer vitamines binnen dan vroeger en ik voel mij na het eten op een prettige manier verzadigd – in tegenstelling tot de periode waarin ik voornamelijk vlees at en ik hierna vaak een “vies vol” gevoel had, wat meer richting misselijkheid ging…

Natuurlijk realiseer ik dat er in vlees essentiële voedingstoffen zitten die mijn lichaam nodig heeft. Mijn man en ik eten daarom veel vlees vervangende producten om een tekort aan deze stoffen te voorkomen.

Al met al moet ik zeggen dat het vegetarische leven mij goed bevalt. Wat voor mijn gevoel ooit begon als een “food challenge” is nu ontwikkeld tot een gezonde lifestyle.

Momenteel ben ik nog niet 100 procent vegetarisch, maar wellicht dat dit in de toekomst nog wel zal gebeuren. Tot die tijd smul ik nog af en toe lekker van een broodje kroket met heel veel mosterd, jammie!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button