Gastblogs

Alternatief verhaaltje voor het slapengaan

Haal maar een boekje schat dan doe ik nog een verhaaltje. Wat die, ah nee die heb ik de afgelopen 2 weken nondeju al 5 keer voorgele…… kom maar, ik doe het wel. Komt ie:

Er was eens een lief en mooi meisje dat na de dood van haar……. HAMSTER, bij haar gemene stiefmoeder en 2 lelijke stiefzusters woonde. Die lieten haar al het vuile werk opknappen en noemden haar al pestend…….. HANNA.

Op een dag kregen alle meisjes een uitnodiging voor een feest in het paleis. De stiefmoeder gaf de lelijke dochters baljurken en juwelen en hoopte dat één van hen met…….. MATHIJS, DAT JONG VAN 3 DEUREN VERDEROP zou trouwen. HANNA kreeg niets en mocht niet naar het feest.

Plots hoorde HANNA een vriendelijke stem. “Huil maar niet HANNA”. Daar kwam…….. PAPPA aangevlogen met een punthoedje, doorzichtige vleugeltjes en een toverstaf. Wat een belachelijk gezicht. Hij toverde een baljurk, glazen muiltjes en een koets met paarden en lakeien. “Maar denk erom hè, ik word echt pisnijdig als je niet om precies 12 uur weer thuis bent” zei PAPPA.

Toen HANNA de balzaal betrad stopte de muziek. MATHIJS VAN 3 DEUREN VERDEROP had haar direct al gespot. Met haar wou hij wel chillen. Op de muziek van Paul Elstak hakten ze er die avond op los. Alcohol kreeg ze niet mee bij de bar helaas, want ze was pas net 5. Maar wat was het leuk zeg.

Plotsklaps sloeg de klok 12 uur en HANNA moest er als een razende vandoor anders kreeg ze mot met PAPPA. Ze rende het paleis uit, MATTHIJS VAN 3 DEUREN VERDEROP er achteraan, ze verloor een van haar glazen muiltjes, hup weer terug, oei daar was Mathijs al, toch maar weer door. Ach wat een gedoe. En MATHIIJS VAN 3 DEUREN VERDEROP was verliefd, smoorverliefd.

De dag erna kwam MATHIJS VAN 3 DEUREN VERDEROP langs bij de stiefmoeder van HANNA. Hij had zijn vriendje DE JANKERD DIE NAAST HEM WOONT bij en die hielp hem. Alle meisjes moesten het door MATTHIJS gevonden glazen muiltje passen, ook HANNA. DE JANKERD wurmde het om de voeten van de meisjes.

Natuurlijk kreeg geen enkel ander meisje d’r dikke poten in dat muiltje. Al die meisjes eten immers wel normaal en niet zo weinig als HANNA, die er daarom uitziet als een soort spin. Maar ja, het muiltje paste dus HANNA en MATHIJS hadden mekaar weer teruggevonden.

Ze besloten te trouwen maar dat mocht van PAPPA niet. “NIET MET MATHIJS” had hij gezegd. In plaats daarvan werd er wel een groot blokfeest georganiseerd voor de hele buurt met een springkussen in FROZEN-thema (wat anders?). 

En iedereen werd gelukkig…….. van dit verhaal.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button