Azië

Back in time | India en Nepal 2005

In 2005 reisde ik samen met een vriendin 4 weken lang door India en Nepal. Een super gave reis met heel veel mooie indrukken. We bezochten veel mooie authentieke steden waaronder Varanasi aan de heilige Ganges, Jaipur en Orccha. En we maakten een 5-daagse trekking door de Himalaya. Een onvergetelijke reis waar ik graag de foto’s van terug kijk. Hieronder een aantal teksten uit de mailtjes die wij stuurden naar het thuisfront. Alsof we alleen maar aan het gillen waren (misschien was dat ook wel zo :-), we waren gewoon super enthousiast!

Reisverslag India en Nepal

Na ons kakkerlakken hotel net over de grens waren we allemaal helemaal happy toen we in Chitwan nat. park sliepen, helemaal back to nature en dat geldt dus ook voor de beesten…. we gingen voor tijgers en indische neushoorns, die hebben we niet gezien helaas, wel
2 luipaarden dus en ’s nachts werd heel Chitwan opgewekt door het gegil van Ester (ze heeft nu nog keelpijn..) die in haar lemen hutje
met rieten dakje RATTEN naast haar bedje tegenkwam…!!!!!! Waren wij even blij dat we voor iets meer luxe konden kiezen die nacht, niemand wilde dat en iedereen wilde lekker primitief, nou, nadat er dus bij iemand anders in het hutje ook ratten gesignaleerd waren was iedereen stikjaloers op onze mooie 2-onder-1-kap-bungalow met uitzicht over de Himalaya!!!!!

Chitwan was ontzettend leuk, je waant je in Jungle-book (alleen misten we Mowgli en Bagheera nog..). Dag erna vertrokken naar Pokhara, uitvalsbasis voor trekkings door de Himalaya. Het is hier 1 groot shopping-oord, we moeten tassen bij kopen om alle prullaria mee te nemen het vliegtuig in!

Op de foto met de beroemde Taj Mahal in AgraOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
In de Himalaya, alles komt en gaat bepakt op ezelsOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
 De stilte, de koude lucht en het wapperen van de gebedsvlaggen… heel bijzonderOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
 Net over de grens met NepalOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
 We kletsen een tijdje met deze jonge monks in KathmanduOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
Deze dame kwamen we tegen tijdens onze tocht door de HimalayaOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
Werkende Nepalese vrouwen in de HimalayaOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com 
Uitzicht vanaf Poon Hill net na zonsondergangOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com
Vrolijke Indiase dames in Orcchareizen naar India
Als uit een sprookje, echt! De Taj Mahalreizen naar India, Taj Mahal
Heerlijk altijd die kinderen, waar je ook bent op de wereld; altijd enthousiast!reizen naar India
Ik raak niet uitgekeken op de markten naar al die prachtige Tikka poedersreizen naar India
Zomaar in de bergen, een hutje met een kleermakerOde aan Nepal na aardbeving | AllinMam.com
Uiteraard moet er zo nu en dan even geposeerd wordenreizen naar India
Prachtige terrassen in de Himalayareizen naar Nepal, trekking door Himalaya
Rituelen in het heilige water van de Ganges, Varanasireizen naar India
Aan het begin van een lange dag klimmenreizen naar Nepal, trekking door Himalaya

  Dus meiden, mijn dobbelcadeautjes zijn al ingeslagen hoor, dat wordt vechten!!! Winkels achter elkaar met alles wat je je maar kunt bedenken voor trekkings. Eigenlijk heel toeristisch, met heel veel restaurants en shopjes, maar toch ook helemaal weer niet, alle toeristen zitten in de bergen denk want hier zien we ze niet?!?!? Je kunt hier de mooiste cashmir-shawls kopen! We zouden zo een handeltje kunnen beginnen, we kunnen zo langzamerhand afdingen als de beste en kijken elkaar dan elke keer weer lachend aan
  als de verkopers ingaan op ons bod, totdat we dan in de volgende shop komen waar we het voor nog minder kunnen krijgen, dan voelen we ons weer giga genept, haha!

  Morgenochtend dus naar startpunt voor onze 5-daagse trekking, we hebben er allemaal heel veel zin in en vechten er al om wie achteraan mag lopen (het conditie-gehalte is erg laag… dus iedereen wil achterop!) We starten hier in Pokhara op 883m en zullen over 2 dagen de 3500m bereiken, wat betekent dat we dag 2 3000 traptreden moeten lopen….!!!!!!!!!! Overnachten doen we in hutjes, waar volgens de gids “a few” kakkerlakken en ander ongedierte aanwezig zal zijn, maar dat zei hij ook over hotel nr. 1 hier in Nepal!!!

  Nou goed, Pokhara is dus helemaal leuk, Nepal is dus helemaal leuk, een verademing na het drukke India, mensen zijn veel relaxter, schreeuwen niet zo, kinderen zijn blijer, mensen lopen er hier moderner bij, alles is wat westerser, schoner, het landschap is prachtig… we hebben nu een lekker relax-dagje, lekker zonnen, beetje shoppen, op terrasje aan het meer zitten… de sneeuwtoppen lachen ons toe en we gaan ervoor, voor die trekking!!! Namaste!!!!!

  In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
  Lees meer
  Back to top button