Suiker verslaving; ik moet het de baas blijven

suiker verslaving | AllinMam.com

Ik dacht dat St. Maarten moeilijk was, maar een verjaardag; dat is pas lastig! We vierden de 4e verjaardag van Tijn. Op zo’n bijzondere dag mag ik best wat lekkers, vind ik zelf. En ik móest natuurlijk mijn eigen gebakken taarten proeven. Ik had een appeltaart en een witte chocolade Monchoutaart gemaakt. Echt een aanrader die laatste. Niet goed voor de lijn, maar ò zo lekker!

Ik moet af van die suiker verslaving

Die verjaardag was dus eigenlijk niet zo moeilijk. Door de drukte heb ik niet eens zo veel gegeten maar de dag daarna, die is moeilijk. Ik moet weer terug in mijn dieet-regime en de suiker verslaving de baas zijn. Doe ik dat niet en laat ik mezelf gaan, ook al is het voor een dagje, dan is het hek van de dam. Met alle gevolgen (lees: kilo’s) van dien! Ik heb dat al eerder meegemaakt en wil het nu echt niet meer.

Borrelnootjes roepen mijn naam

Het zijn een paar moeilijke eerste dagen: die heerlijke taart in de koelkast wenkt me, de zakken chips in de la lachen naar me en de borrelnootjes roepen mijn naam. Volhouden, volhouden, volhouden. Die appel en die Maria-biscuitjes (van maar 20 calorieën!) zijn ook best heel lekker. Ik bak muffins en brownies zodat Tijn kan trakteren op school: proeven mag ik niet. Volhouden, volhouden, volhouden. Net zolang tot de suiker verslaving zakt en de “craving” weg is. Tsja. En dan is het Sinterklaas.

Sporten doe ik nog steeds twee keer per week. Ik word meer uitgedaagd, dus wordt het zwaarder. Ook zelf probeer ik mijn grenzen te verleggen. Hopelijk compenseert dat voor alle lekkere dingen die ik deze maand eet. Volhouden, volhouden, volhouden. Straks alleen nog kerst en oud & nieuw…

Lees ook: Fit worden na zwangerschap

Back to top button