Hoe tem je een draak 2 | Review

Hoe leuk: we kregen “Hoe tem je een draak 2” toegestuurd om te reviewen. Aangezien het al even van tevoren werd aangekondigd en ik het meteen aan Ole vertelde heeft hij weken lang elke dag ongeveer 3x gevraagd of de film eindelijk eens binnen zou komen… Je kunt je er vast iets bij voorstellen hoe zijn stemming was toen er een “Dragons-pakketje” werd afgeleverd. Furieus!
hoe tem je een draak 2
De film in drakenvlucht…
In het eerste deel van de film temt Hikkie (Hiccup), de hoofdrolspeler, zijn draak Tandloos en in deel 2, zo’n 5 jaar later, is het nog steeds dikke mik tussen de twee. Sowieso zijn alle mensen om Hikkie heen “vriendjes” geworden met draken; er zijn goede voorzieningen getroffen voor de draken op het eiland Berk en hierdoor lijkt het er een heus drakenparadijs. Er wordt goed voor de draken gezorgd en ze kunnen eindeloos hun favoriete bezigheid beoefenen; een soort drakenrace waarbij schapen een grote rol spelen. Deze drakenrace zie je aan het begin van de film en dat belooft meteen een hoop animatiespektakel voor de rest van de film. Hikkie trekt er echter liever op uit met Tandloos dan dat hij aan de races mee doet en tijdens 1 van zijn tochten komt hij drakenjager Drago tegen die helemaal niet blij is met de vreedzame band die er is tussen draak en mens. Samen met Tandloos gaat Hikkie de strijd aan met deze drakenjager om de draken te beschermen.

hoe tem je een draak 2

Wat vinden wij?
Een leuke, snelle film en super mooi geanimeerd; het blijft me verbazen dat ze zoiets kunnen maken. Eerst dacht ik even, na het zien van de dvd-hoes waarop staat 6+ dat het niet helemaal geschikt zou zijn voor onze nog steeds naar Mickey Mouse en Thomas de Trein kijkende Ole (net 5 geworden) maar nu hij naar de film kijkt denk ik dat hij zeker toe is aan deze volgende fase. Ik heb zelf uiteraard een groot gedeelte meegekeken en ik moet zeggen dat hij ook niet eng is, hooguit een beetje spannend op bepaalde momenten. Maar daar heb ik zelfs Madee niet over gehoord! Zij haakt op een gegeven moment af omdat alles gewoon té snel gaat voor haar maar niet door de spanning. Mijn gevoel bij de film is dat de vriendschap tussen draak en mens overheerst en dat wordt mooi in beeld gebracht.

Een aanrader dus?
Voor stoere jongens van 5, 6 jaar en ouder die wel van avontuur houden is Hoe tem je een draak 2 een erg leuke film! Wil je hem nog kopen voor onder de kerstboom?

Hoe tem je een draak 2 is te koop bij Bol.com voor 14,99 op dvd en voor 16,99 op Blu-ray.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button