Yoomi ervaringen: fles en verwarmer in één

Ik vond het bij mijn beide kindjes een hele tour; geschikte flesjes vinden voor het geven van afgekolfde melk door iemand anders wanneer ik er niet was. Veel borstvoedingskindjes zijn nogal “kieskeurig” blijkt, zo ook die van mij. Niet gelogen; meer dan 10 flesjes met verschillende speentjes zijn hier in huis de revue gepasseerd en ik heb nooit een flesje gevonden waaruit beide kinderen goed dronken. Ze pakten spenen niet, de flesjes lekten of er kwam te veel in 1x uit.

De Yoomi fles

“Oooo hadden ze deze flesjes maar toen ik nog voedde” dacht ik toen ik de Yoomi flesjes voor het eerst zag. Ideaal leken ze me. Het idee van een verwarmer in de fles sprak me erg aan, vooral omdat melk daarmee plaatselijk verwarmd wordt en niet vooraf in magnetron of flesverwarmer. Helaas kon ik de flesjes niet meer zelf testen maar Suzanne, net moeder geworden van Elena en op zoek naar geschikte flesjes om haar kindje mee te voeden wanneer ze zelf geen borstvoeding kan geven, testte voor AllinMam.com het bijzondere Yoomi flesje.

yoomi-review-1

Yoomi fles verpakking

De verpakking heeft een mooie ovale vorm en is geel met bruine letters. De kleurencombinatie maakt een ouderwetse indruk vind ik, de kleuren maken de verpakking niet aantrekkelijk.

Yoomi fles handleiding

De handleiding is zeer uitgebreid. Hierdoor is niet in één oogopslag te zien waar je welke info kan vinden. Ook staan er veel tips in. Er is geprobeerd de handleiding wat persoonlijk te maken door achtergrondinformatie te vermelden over de ontwikkelaars. De verwarmer kun je 150 keer gebruiken; op de achterzijde van de handleiding staan 150 handige cirkeltjes die je kunt afvinken. Ook staat er een verwijzing vermeld naar een website waar je een instructiefilmpje kan bekijken. Echter, je wordt doorgeschakeld naar een Nederlandse website waar de button ‘hoe werkt Yoomi’ niet werkt. Geen instructiefilmpje dus.

Verwarmde Yoomi speen

De fles ziet er mooi uit en het materiaal voelt duurzaam aan. De Yoomi speen heeft de vorm van een tepel en voelt soepel aan. Wanneer de verwarmer wordt toegepast wordt de speen tot een aangename temperatuur verwarmd. Hierdoor wordt een borst goed na gebootst. Wel lijkt er (te)veel melk door het speengaatje te vloeien.

yoomi-review-2

De Yoomi verwarmen

Eerst dient de verwarmer volgens de handleiding steriel gemaakt te worden. Daarna moet de verwarmer in het daarvoor bestemde potje geplaatst worden en 1 minuut  in de magnetron. Dan de verwarmer schudden en opnieuw in de magnetron, dit keer 30 seconden. Daarna weer flink schudden en vervolgens laten afkoelen.

Lees bij collega blogger Pauline over haar zoektocht naar welke fles het best en fijnst is voor je baby.

Onze Yoomi ervaringen

Na veel gedoe met het steriel maken, het twee keer opwarmen en laten afkoelen van de verwarmer kan de verwarmer (eindelijk) in de flessenspeen geplaatst worden. Dan moet de fles 30 seconden ondersteboven gezet worden zodat de melk langs de kanalen van de verwarmer kan stromen. Daarna moet je op de oranje knop van de verwarmer drukken, zodat de vloeistof verandert in een vast vorm. Onze knop is echter heel licht oranje gekleurd; daarom opnieuw weer twee keer opwarmen. Dit maakt geen verschil in kleur. Dan toch maar op de knop drukken, maar tijdens zachtjes schudden is nog duidelijk een vloeistof te horen. We proberen het toch maar. Elena lijkt de warme, flexibele speen prettig te vinden en zuigt er twee keer aan. Er komt best veel melk uit. De verwamer maakt dat de fles wel zwaar in de hand ligt, ik kan me voorstellen dat je een lamme hand zou kunnen krijgen als je een hele flesvoeding zou moeten geven.

yoomi-review-3

Yoomi fles: aanrader of niet?

Veel gedoe met voorbereiding en dat is niet handig als je een dwingend huilende zuigeling hebt, dat heel graag wil drinken. Als de verwarmer goed zou werken (lees: vloeistof verandert in vaste vorm, knop wordt oranje), zou dit voedingssysteem best handig kunnen zijn in situaties waarin geen flessenverwarmer voor handen is. Een ouderwetse flessenverwarmer vind ik veel simpeler in de gebruik. Echter de Yoomi heeft als groot voordeel dat het ervoor zorgt dat de melk direct op optimale temperatuur verwarmd wordt.

Meer informatie over Yoomi vind je op www.yoomifles.nl

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button