Huisje, boompje, beestje

Als Tom en ik eenmaal getrouwd zijn willen we toch weg uit de stad. We willen graag kindjes en de stad lijkt ons niet de ideale plek om dan te wonen. Helemaal niet Leiden-studenten-stad. Genoeg ouders met kindjes natuurlijk in Leiden, maar ieder zijn eigen gevoel en wij voelen ons prettiger bij een beetje meer ruimte. De tweede etage waar we nu wonen is écht te klein. En we willen een tuin!

We vinden een fantastisch, niet al te groot huisje net buiten Amsterdam. Perfecte ligging in een polder-landschap en toch dichtbij de stad. Er hoeft niet veel aan gedaan te worden, wat schilderen en nieuwe vloerbedekking op de trap. De vorige bewoners hebben er een hoop aan gedaan; eenmaal klaar met verbouwen gingen ze uit elkaar. We settelen snel en zijn blij met de ruimte om ons heen. Beiden zijn we altijd al gek geweest op dieren dus binnen de kortste keren hebben we een aantal kippen en 2 geitjes. Het stalletje wat achter ons huis staat waar een kleine weide aan grenst, is eigenlijk wel aan vervanging toe maar een jaar kan het nog wel mee.

Een klein dorpje met een supermarkt, slager, bakker en drogist is op fietsafstand van ons huis. Dat is wel even wennen, dat de kleding- en schoenenwinkels niet meer op loopafstand zijn, nu zelfs niet meer op fietsafstand. Een Hema of Kruidvat zou ik toch erg fijn vinden. Maar goed, voor mijn werk  ben ik overgeplaatst naar een filiaal in Amsterdam dus ik kan daar nog heerlijk mijn gang gaan. We besluiten dat ik 1 dag minder ga werken, zo kan ik de beestjes verzorgen en aandacht geven en ons huisje en de ruimte er om heen bij houden. Bovendien hebben we dan ook weer wat meer tijd samen. Van de 4 dagen die overblijven kan ik 1 dag vanuit huis werken en ik kan zelf bepalen wanneer deze dag is. Zo werk ik wanneer Tom in het weekend vliegt 1 dag in het weekend.

Samen reizen doen we nu een stuk minder. Ik zit met mijn vaste job dus kan moeilijker weg en het is ook wel anders nu met een hypotheek. Reizen is voor ons nog steeds goedkoper dan voor andere mensen maar het kost nog steeds geld en dat willen we nu graag anders besteden. Tom is dus best veel weg. Op zich vermaak ik me prima. De eerste zomer in ons nieuwe huis is te gek. Er komen vaak vrienden “over” vanuit de stad en door het mooie weer hebben we vaak de bbq aan.

Onze kinderwens wordt ook steeds “heftiger”. Na ons huwelijk ben ik meteen met de pil gestopt, “laat maar komen” dachten we. Niet in de veronderstelling dat het snel zou gebeuren, maar als het snel zou komen zou het hartstikke leuk en welkom zijn. Wanneer het langer zou duren, ook prima. Er stond geen druk op de ketel. Maar nu, we zijn inmiddels 1 jaar verder, vragen we ons toch af of we “actie” moeten ondernemen. Zou een bezoekje aan de huisarts toch verstandig zijn? We maken een afspraak en een paar dagen later zitten we tegenover hem. Het begin van een lange weg…

Gerelateerde artikelen

Back to top button